این روزها بازی Doom که در سال ۱۹۹۳ ساخته شده، به نمادی از سازگاری و انعطاف‌پذیری در دنیای فناوری تبدیل شده است. این بازی کلاسیک، به‌لطف سادگی نسبی و منبع‌باز بودن کدهای آن، بارهاوبارها روی دستگاه‌های مختلف، از جمله ماشین‌حساب‌ها، ساعت‌های هوشمند و حتی داخل فایل PDF اجرا شده است. اما به‌تازگی، یک توسعه‌دهنده پا را فراتر گذاشته و Doom را روی یک دانگل لایتنینگ به HDMI اپل اجرا کرده است.

دانگل مورد بحث که برای اتصال دستگاه‌های مبتنی‌بر iOS به صفحه‌نمایش‌های دارای HDMI طراحی شده، درون خود یک سیستم روی چیپ (SoC) سفارشی سامسونگ با پردازنده ARM Cortex-A5 با سرعت ۴۰۰ مگاهرتز و ۲۵۶ مگابایت رم دارد. این مشخصات فنی، آداپتور را به یک کامپیوتر کوچک تبدیل می‌کند که حتی از یک رایانه شخصی دهه ۱۹۹۰ که Doom روی آن اجرا می‌شد، قدرتمندتر است.

براساس توضیحات nyan_satan در یوتیوب، این توسعه‌دهنده با استفاده از دانش فنی خود توانست دانگل اپل مورد بحث را هک کرده و Doom را مستقیماً روی آن اجرا کند. نکته جالب اینجا است که بازی به‌طور کامل روی خود دانگل اپل اجرا می‌شود و نیازی به دستگاه iOS متصل ندارد. البته برای بارگذاری سیستم‌عامل و فایل‌های بازی، از یک لپ تاپ اپل استفاده شده است، اما پس از آن، آداپتور به‌طور مستقل عمل می‌کند.

اگرچه Doom روی این آداپتور به‌خوبی اجرا می‌شود، اما هنوز به نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه و کیفیت مطلوب نرسیده است. بااین‌حال، توسعه‌دهنده‌ی مورد بحث اعتقاد دارد که با بهینه‌سازی در بخش پردازش فریم‌ها، می‌توان عملکرد بازی را بهبود بخشید و با اضافه کردن بلندگو‌های کوچک، هیجان و تاثیرگذاری بازی را افزایش داد. وی همچنین قصد دارد که نرم‌افزار مورد استفاده در این پروژه را به‌صورت یک بسته نرم‌افزاری منتشر کند تا دیگران نیز بتوانند آن را روی دستگاه‌های خود تجربه کنند.

مقاله‌های مرتبط

اجرای بازی Doom روی یک دانگل اپل نشان می‌دهد که حتی در وسایل جانبی به‌ظاهر ساده، پتانسیل‌های فنی زیادی نهفته است. اجرای Doom روی آداپتور لایتنینگ به HDMI اپل نشان می‌دهد که با کمی خلاقیت و دانش فنی، می‌توان از این دستگاه‌ها برای کاربردهای غیرمنتظره استفاده کرد.

دست‌آورد مطرح شده همچنین به ادامه حضور پررنگ بازی Doom در دنیای فناوری و تبدیل آن به یک معیار برای سنجش توانایی‌های سخت‌افزاری مختلف کمک می‌کند و جمله‌ی «آیا می‌توان بازی Doom را روی…اجرا کرد؟» به سؤالی بی‌پایان در دنیای فناوری تبدیل شده است. به نظر می‌رسد که این چالش همچنان ادامه خواهد داشت و احتمالا در آینده شاهد اجرای این بازی نوستالژی، روی وسایل غیرمتعارف دیگر خواهیم بود.

source

توسط mohtavaclick.ir