اینتل و مایکروسافت بهعنوان دو بازوی سرشناس صنعت کامپیوترهای شخصی، سالها همکاری نزدیکی داشتهاند تا از تخصص سختافزاری و نرمافزاریشان برای تولید محصولات بهتر استفاده کنند. همین همکاری باعث شد کامپیوترهای «وینتل» (اصطلاحی برای اشاره به سیستمهای ویندوزی مجهزبه پردازنده اینتل) سالها بر بازار حکمرانی کنند.
با وجود موفقیت چشمگیر اینتل و مایکروسافت در بازار پیسی، هر دو شرکت از انقلاب موبایل در اواخر دههی ۲۰۰۰ میلادی عقب ماندند. در این بین، مایکروسافت تلاش زیادی کرده است تا خودش را به رقبا برساند، اما اینتل همچنان درحال دستوپا زدن است.
بیل گیتس، همبنیانگذار و مدیرعامل سابق مایکروسافت، در مصاحبهی جدیدی با آسوشیتد پرس اعتراف کرد که اینتل راهش را گم کرده است و بازگشت به مسیر درست بسیار دشوار خواهد بود.
اینتل در سالهای نهچندان دور نوآوریهای پرتعدادی خلق میکرد، اما حالا در زمینهی طراحی و تولید تراشه فاصلهی معناداری با رقبایی مثل TSMC دارد و همین موضوع برای بیل گیتس شوکهکننده است.
رقبایی نظیر انویدیا و کوالکام در بازار تراشههای هوش مصنوعی و موبایل از اینتل فاصله گرفتهاند و وقتی بحث به لیتوگرافی و فناوریهای پیشرفتهی تولید تراشه میرسد، TSMC حرف اول را میزند. این مشکلات بههمراه هزینهی قابل توجه توسعه و تولید تراشه باعث شدهاند وضعیت اینتل، قرمز شود. با کنارهگیری پت گلسینگر از سمت مدیرعاملی اینتل، حالا آیندهی تیم آبی نامشخصتر از همیشه به نظر میرسد.
بیل گیتس میگوید: «از اینکه اینتل اساسا راهش را گم کرده است، مبهوت شدهام. گوردون مور همیشه اینتل را در پیشرفتهترین موقعیت نگه میداشت و آنها امروز بهنوعی در زمینهی طراحی تراشه و تولید تراشه عقب افتادهاند.»
مقالههای مرتبط
گیتس در ادامهی مصاحبهاش اضافه کرد که گفتههای پت گلسینگر دربارهی درستکردن شرایط اینتل، شجاعانه بود: «من بهخاطر خودش و بهخاطر منفعت این کشور امیدوار بودم که موفق شود. حالا امید دارم که اینتل احیا شود، اما چنین هدفی در این مرحله بسیار دشوار بهنظر میرسد.»
اینتل در پروسهی بازیابی به سر میبرد و تلاش کرده است با اقداماتی مثل کاهش هزینههای عملیاتی، لغو برخی پروژهها و حتی تعدیل نیرو، شرایط مالیاش را بهتر کند.
تیم آبی مالک شماری از پیشرفتهترین و بهترین کارخانههای تولید تراشه در کل دنیا است و بخش چشمگیری از بازار سیپییو را در اختیار دارد و به همین دلیل سخت است که ورشکستهشدنش را تصور کنیم، اما تصور خروج از بحران فعلی هم به همان اندازه دشوار بهنظر میرسد.
source