همه ما در زندگی، موقعیت هایی را تجربه کرده ایم که با ایده آل هایمان فرسنگ ها فاصله دارد؛ انتخاب هایی داشته که بعدترها به خاطر آن انتخاب ها دست ندامت گزیده ایم. زندگی عرصه تجربه کردن و رویارویی با چالش ها و موانع است؛ در وهله اول، بسیار مهم است که در مشکلات خود را نبازیم. پیدا کردن مناسب ترین زمان تغییر شغل می تواند یکی از این موقعیت های چالش برانگیز باشد. برای موفقیت در انجام این کار باید نکات مربوط به آن را بدانیم.
ممکن است شغل فعلی شما با اهداف شغلی شما همخوانی نداشته باشد و در دراز مدت نتواند انتظارات اقتصادی، اجتماعی و حتی عاطفی شما را برآورده سازد.
در این صورت، تکلیف چیست؟ آیا باید به دنبال پری افسونگری باشید که به ناگاه در مقابل شما ظاهر شود، چوب جادویی خود را تکان داده و همه چیز را به نفع شما تغییر دهد؟ خبر بد اینکه تا شما نخواهید و دست به اقدامی نزنید؛ این تغییر رخ نخواهد داد. در این شرایط بهترین کار این است که در مسیر تغییر شغل قرار بگیرید؛ پیش از آن باید بدانیم لازم است چه مراحلی را طی کرده و چگونه متوجه فرا رسیدن زمان تغییر شغل بشویم.
زمان تغییر شغل، شناخت نشانه ها
اگر نشانه شناس خوبی باشید؛ تصمیمات قبل از آن که آن ها را عملی کنید؛ به شما می گویند آیا اقدام به انجام آن ها درست است یا خیر.
در مسیر شغلی، با دنبال کردن نشانه ها موفق تر عمل کرده و در صورت نیاز به ایجاد تغییر، آن را ایجاد کنید. برای شناخت نشانه هایی که به شما می گوید؛ زمان تغییر شغل فرا رسیده است؛ در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
عدم پیشرفت شغلی
اگر از روزی که در شرکت استخدام شده اید؛ موقعیتتان هیچ تغییری نکرده است؛ در مسیری نیستید که باید باشید. شغل شما جاده ایست که شما را در مسیری رو به جلو هدایت می کند؛ نباید درجا بزنید و نتیجه تلاش های خود را دریافت نکنید. اگر پیشرفت شغلی مورد نظر، نصیب شما نمی شود؛ شاید زمان تغییر شغل فرا رسیده است.
رضایت و شادمانی، از بین رفتن اشتیاق اولیه
روزی را به یاد آورید که به شما خبر دادند در شغل کنونی تان پذیرفته شده و از فردای آن روز شروع به کار کرده اید؛ چه حسی داشتید؟ آیا اشتیاق و شادمانی بسیاری در قلب خود یافته و حس می کردید زندگی به شما لبخند می زند؟ حالا چطور؟ با گذشت روزها، ماه ها و حتی سال ها هنوز همان احساس را دارید؟
هر روز صبح ، با اشتیاق آماده می شوید و در محل کار وظایف شغلی خود را با شادمانی انجام می دهید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، تبریک می گویم شغل شما مناسب اهداف و انیگزه های شماست؛ در مسیر آن بمانید و در جهت پیشرفت زندگی شغلی و دست یابی به آرمان ها و اهدافتان تلاش کنید.
اما اگر پاسخ شما به این پرسش منفی است؛ نشانه ها به شما می گویند: زمان تغییر شغل فرا رسیده است.
ارتقا کاری و افزایش حقوق، عامل ایجاد انگیزه
کار شما باید مثل یک بازی مراحل مختلفی داشته باشد؛ شما به عنوان کسی که ساعت ها در شرکت مشغول به کار هستید؛ حق دارید انتظاراتی داشته باشید. کارفرما و مدیر عامل شما باید به این انتظارات توجه کرده و انتظارات معقول را برآورده سازد.
اگر چند سالی هست که مرحله اول بازی را آغاز کرده اید؛ باید چند مرحله ارتقا پیدا کرده و در جایگاه شغلی بالاتری قرار گرفته باشید؛ ارتقا کاری برای حفظ انگیزه در مسیر پیشرفت، مهم ترین فاکتور است و باعث رضایت کارمندان می شود؛ این عامل بهره وری را افزایش می دهد.
اگر شما در این شغل، امکان ارتقا مقام و پیشرفت حاصل از تلاش ندارید؛ احتمالا تصمیم درست این است که به فکر تغییر شغل بیفتید.
زنگ ها به صدا در آمده است و زمان تغییر شغل فرا رسیده است؛ زیرا هرگز نباید در جایی توقف کنید که ارزش شما را نشناخته و پاداشی برای زحمات و تلاش هایتان وجود ندارد.
همچنین اگر سازمان محل کار شما، برنامه ای برای پاداش بیشتر و افزایش حقوق، در ازای کار بیشتر یا ارتقای شغلی، وجود ندارد. احتمالا نخواهید زمان بیشتری را تلف کنید و بخواهید درهای جدیدی را به زندگانی خود گشوده و به فرصت های تازه بله بگویید و رهسپار سفری نو در زندگی شغلی خود شوید.
اقداماتی که باید برای تغییر شغل انجام دهید
اگر نیاز به داشتن یک لیست جامع برای تغییر شغل و انتقال به شغل جدید خود هستید؛ این لیست برای شما فراهم شده است؛ کافیست سطور آتی را دنبال کرده تا متوجه شوید؛ زمان تغییر شغل باید چه گام هایی را به ترتیب بردارید.
- رزومه قبلی خود را بازخوانی کرده و در صورت نیاز به صورت حرفه ای تر آن را بازنویسی کنید و چند سط به آن بیفزایید و حواشی را حذف کنید.
- در صورت امکان و داشتن وقت آزاد، مدتی شغل دیگری را آزموده و در صورت موفقیت و رضایت آن شغل را به جای شغل فعلی خود، انتخاب کنید.
- تغییر شغل، تصمیم حیاتی و مهمی است؛ ممکن است با چالش هایی نیز در این تصمیم مواجه شوید؛ پس بی گدار به آب نزنید و بیش از هر گونه اقدامی در راستای آن، همه جوانب را کاملا بررسی کنید؛ سپس تصمیم بگیرید.
- با مدیر عامل خود صحبت کنید و او را در جریان تصمیم خود بگذارید و از او بایت راهنمایی هایش، تشکر کنید؛ در صورت قطعی شدن تصمیم تغییر شغل، با همکارانتان خداحافظی کنید و از آن ها برای کمک هایی که به شما کرده اند؛ تشکر کنید و با به جا گذاشتن خاطرات خوب از محل کار جدا شوید.
جمع بندی
نشانه های زیادی وجود دارد که به ما می گوید؛ زمان تغییر شغل فرا رسیده است؛ اگر اشتیاق ابتدایی خود نسبت به کار را از دست داده اید؛ اگر پیش رفت یا ارتقا سمت شغلی در محل کار فعلی تان در انتظار شما نیست؛ با در نظر گرفتن تمام جوانب فرایند تغییر شغل را آغاز کنید.