تصاویر سلطنتی هستند که امروز بیشتریجته را به چالشی تبدیل کردهاند.
تحلیل این احتمال را بسیار مهم میدانیم چراکه این موضوع برای مناطق مختلف کشور جای مشتاقی را باز کرده است.
در بررسیهای انجام شده بر این روندها، به پیشرفتهای سریع و توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در بخشهای مختلف صنعت و خدمات اشاره شده است. به این نکته نیز تاکید شده که این فناوری به شدت در قدرت بخشی به کشورها نقش پررنگی دارد. از این رو احصای روندها و مهمترین مسائل در حال وقوع آن از ضروریات است. همچنین بدون اطلاع از روندها و مسائل پیرامونی این فناوری، برنامه ریزی برای توسعه این فناوری در کشور امکان پذیر نیست.
با تمرکز کارشناسی بر حل چالشها و مسائل حکمرانی در حوزههای مرتبط با فضای مجازی، اندیشکده حنان (حکمرانی نرم و فناوریهای نوین) رصد تحولات حوزه هوش مصنوعی را در دستور کار خود قرار داده است.
در این راستا، چهارمین گزارش رصدی اندیشکده حنان، ضمن بررسی خبرهای اخیر حوزه هوش مصنوعی، گزارش کاملی از مهم ترین خبرها، تحلیلها و روندهای این حوزه را ارائه کرده است. در این گزارش رصدی، مهمترین موضوعات بررسی شده شامل رویکرد آمریکا در هوش مصنوعی، افزایش توان داخلی و محدودسازی رقبا، تداوم جنگ فناوری آمریکا و چین از طریق تمسک آمریکا به بهانه استفاده نظامی چین از هوش مصنوعی و ضرورت برنامهریزی در راستای تأمین انرژی برق مورد نیاز در مراکز داده هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین به موضوعاتی همچون برنامهریزی چین، انگلیس و آمریکا برای جذب و بهرهمندی از توانایی و دانش نیروی انسانی متخصص، اقدامات شرکتها برای کاهش وابستگی و رفع انحصار در زمینه تأمین پردازندهها، حرکت به سمت استفاده از فرصتهای کاربردیسازی هوش مصنوعی در حوزههایی مانند سلامت و هوافضا اشاره شده است.
همچنین به این مسائل اشاره شده است که علاوه بر این مشکلات دسترسی به پردازندههای پیشرفته مرسوم هوش مصنوعی و ضرورت یافتن جایگزین برای آنها، ضرورت ترویج فرهنگ استفاده از هوش مصنوعی در کشور با هدف پاسخگویی این فناوری به نیازهای اساسی، الزام وجود یک متولی مشخص برای هوش مصنوعی برای جلوگیری از موازیکاری و هدررفت ظرفیت آنها و نبود بازار به عنوان مهمترین چالش هوش مصنوعی در کشور از دیگر مباحثی هستند که گزارش رصدی اندیشکده حنان، مورد توجه و بررسی قرار داده است.