تحلیلی در مورد شیرینی یاقوتی: آجیلهای سنتی و نحوه درست کردن آنها
در ماههای پایانی سال، چون به ایام نوروز نزدیک میشویم، پخت شیرینیهای خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق میگیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی میافتند. شیرینیهای مخصوص نوروز که در خانه تهیه میشوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند. شیرینی یاقوتی یک نوع شیرینی خوشمزه و شیک است که از ترکیب آرد برنج با آرد گندم و نشاسته ذرت تهیه میشود.
نحوه درست کردن این شیرینی بسیار آسان است و مناسب برای پذیرایی در ایام عید نوروز است. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه و آسان را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی یاقوتی همراه ما باشید.
**مواد لازم**
* کره: ۱۲۵ گرم
* آرد سفید شیرینی: ۱۵۰ گرم
* آرد برنج: ۵۰ گرم
* نشاسته ذرت: ۳۰ گرم
* پودر قند: ۶۰ گرم
* زرده تخم مرغ: ۱ عدد
* پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
* پودر پسته و مارمالاد برای تزیین: به میزان لازم
**طرز تهیه**
1. کره را که به دمای محیط رسیده است با پودر قند با همزن برقی بزنید تا سفید و پفکی شود، سپس پودر هل و زرده تخم مرغ را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید.
2. حالا آرد سفید، آرد برنج و نشاسته ذرت را با هم مخلوط و کم کم به ترکیب بالا اضافه کنید و با دست هم بزنید تا خمیر جمع شود.
3. خمیر آماده را داخل کیسه فریزر بگذارید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار بدهید تا استراحت کند.
4. بعد از این مدت زمان، خمیر را از کیسه فریزر خارج کنید و روی میز کار به قطر ۱ سانتیمتر با کمک وردنه پهن کنید.
5. حالا با کاتر دلخواهتان خمیر را قالب بزنید و داخل سینی فر بچینید.
6. سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی بپزد.
7. بعد از پخت اجازه بدهید شیرینی کاملا خنک شود و بعد روی شیرینی را با پودر پسته و مارمالاد تزیین کنید، نوش جان.
**نکات مهم**
* شیرینیهای کرهای را باید حتما داخل یخچال و در ظرف سربسته نگهداری کنید.
* نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است.
* نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
* حتما پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود.