افق سال نو: بازتعریف تقارن معنویت و تولید
در روزی که ماه رمضان به پایان میرسد و همزمان آغاز سال جدید محسوب میشود، دو رویداد مهم از کنار هم فاصله ندارند. شبهای قدر رمضان و اول سال نو بازتعریف دو مفهوم معنویت و تولید هستند که در این پیکره چه ارزشمندی نهفته است؟
به اعتقاد سیفی، مدیرعامل بانک صادرات ایران، این نشانهای از حلول معنویت و ارزشهای انسانی است. او در پیام نوروزی خود به مناسبت تحویل سال 1404 به مناسبت شبهای قدر این موضوع را مورد اشاره قرار داده است.
در این پیام آمده است: «شروع سال جدید که با برکت شبهای قدر عجین شده، شاید بهانهای برای دانستن قدر لحظهها، قدر زندگی و قدر فرصتی که برای خدمت به مردم عزیزمان داریم، باشد.» صرفا تعریفی عام از سال نو در پیش، بلکه از کنجکاوی برای شناخت مراتب شایستهای است که ما باید پی ریزی و گسترش آن ها را در زندگی مان مورد اهتمام قرار دهیم.
یکی از چالشهای رو به رشد در زمينه حوزه اقتصادی ایران “موبین بودن” اقتصادی کشور است. در واقع یک موضوع فکری که هر ساله در رسانهها اتفاق می افتد، این چرایی ساده “عدم فردا داری” است که همیشه به انعکاس سرد یا گرم منجر میشود.
زمانی که اقتصادچه انقلابی در ایران طی دوم ماه اخیر کرده، بهتر است نگاه خودمان را بر روی جبهه تولید ركن شد بود.
انی الفته برایم روشن است که رهبر انقلاب می خواهد یک اقتصاد مبین وبه بنیه امروز بیشتر باشد. اما موضوع مهم اینجا نیست.
قیقی می گوید: “چیزی که مهم است حرف دور و بر تو همچون کامار است” آیا ایران و ایرانی روزی فردای پرامید وبه شكل دلخواه خواهیم داشت یا نه؟.
ممکن است به راحتی بتوان این موضوع را از دست داد و سرشان بپاکه مسئله برآورد این سرمایه، مالتی پلی است یا خصوصی سازی نمایان شود.
سرمایه گذاری دولتی و خصوصی از دو رکن مختلف در سیستم اقتصادی دارد؛ درحالیکه که دولت تمام قدرت را در اختیار دارد و در صورت لزوم میتواند پول بریزد ولی در انجام هزینههای پایین بیاید.
گرچه این از بین بردن هزینه برای دولت زحمت بسیار هم هست و همینطور دولت ناچار به بالا بردن خسارت مطابق بسته بازرگانی میشود ولی خسارت به بخش خصوصی سرايت خواهد کرد و این مهم باعث تضعیف کشور و تشدید تورم محسوب میشود.
با وجود انهم؛ دولت باید نهایت تلاش خود را برای هدایت کردن مسیر تولید اقتصادی بکار اندازد به این شرط که مشتری مداری و اصل نظم و انضباط داشته باشد، با هیچ هزینه نخواهد بود.
شایسته ایران و ایرانیان است؛ اما درست است که این کشور اگر سرمایه های بیشتر در بخش خصوصی و خصوصاً بخش تولید داشته باشد موانع و مشکلات چندی به به نسبت اوج دست خودشان نمیدرخشد.
ضروریست درست است، اما چطور؟ و لزوم ان بحث خلاقیت بود.
جهت دهی بانک صادرات به مولد اسناد اعتماد اجتماعی است. حداکثر برخی از علیرغم شرایط سخت و گرفتاری برای ارائه خدمات به مردم شریف کشورمان، با حضور در این کشور ، تلاش و تلاش و تلاش ما را همراهی نموده است.
کما اینک راهی بهتر برای جلب سرمایه به غیر از اعتبارات دولتی، سرمایههای عموم میلیون نفری نبوده و نخواهد بود.