در سال ۱۴۰۳، سینمای ایران در تصویب دولت چهاردهم با تغییر مدیران و جابهجایی صندلیهای مدیریتی مواجه شد. با این وجود، سینماگران مختلف و اکران فیلمهای اجتماعی و روشنفکرانه به مدد دولت جدید تشویق شدند. بنابراین، نام چهرههای سینمایی در سال ۱۴۰۳ بیشتر با تعریف رسانهها، استقبال مخاطبان و تحسین منتقدان همراه بود. در ادامه به ۵ چهره سینمایی مهم در سال ۱۴۰۳ اشاره شده است:
1. **منوچهر شاهسواری؛ درخشش به قیمت شجاعت**
جایگاه سلطنتی که معمولاً یک کارگردان سازنده برای اشتیاق مخاطبان سینما بر جای میگذارد به مدت ۷۲ سال فراتر از ۴۶ سال برعهده حسن تهیابانی بود. سرانجام در اول امسال به تاریخ ۱۷ آبان ۱۴۰۳ با تحلیلی جنجالی در سلسله دبیران انجمن سینمای ایران به جای محمد خزاعی رئیس سابق سازمان سینمایی، دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد.
نخستین قدم دبیر جدید جشنواره فیلم فجر، تفکیک بخش بینالملل از بخش ملی بود. این قدم نشان میداد که سرانجام قرار است ما شاهد تغییر و تحولات باشیم که دست دوستی سازمان سینمایی را به سمت سینماگران دراز میکند. منوچهر شاهسواری با پذیرفتن دبیر جشنواره فقط به احترام سینما گام برداشت. وی ادعا کرده است که هنر و هنرمندان مهمترین میانجیهای تاریخ هستند.
انتخاب منوچهر شاهسواری به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر واکنشهای مثبتی به همراه داشت و یکی از این واکنشها را میتوان این جمله شمرد: «من آدم شجاعی نیستم، و شجاعت را در رعایت عقل، تدبیر و درایت میدانم، هر شجاعتی الزاماً به معنای سر به دیوار کوبیدن نیست.»
2. **بهرام افشاری؛ درخشش در نقش آقای کارگردان**
بهرام افشاری در سالهای اخیر در سینما شناخته شد. بهرام افشاری در نقش هلاکوخان در مجموعه تلویزیونی «پایتخت» به شهرت رسید. وی بازیگری بود که با بازی در سریال «پایتخت» تا حدودی در سینما شناخته شد. «هفتاد سی» ساخته بهرام افشاری، جدیدترین اثر کارگردانی افشاری است که با فروش میلیاردی فیلم کمدی «فسیل» ساخته کریم امینی در همچنان تراز است. فیلم «هفتاد سی» یک کمدی و در 영화ی بسیار حساس است که به شدت مردم را تحت تأثیر قرار میدهد.
در تعاریف بیشتر سینمایی بهرام افشاری، میتوان به نقش یک امدادگر آساننگر برای جمعیت پر شور فیلم کمدی را اضافه کرد.
3. **رائد فریدزاده؛ رئیسی بدون ردپای شخصی**
زمان انتخاب رئیس سازمان سینمایی برای عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به قرار میرسد. گمانه زنیها برای انتخاب مدیران و ارکان مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد. همزمان با اینکه اسامی مختلفی به گوش میرسیدند، امسال با یکی از پیشبینیها، در تاریخ ۲۱ مهرماه رائد فریدزاده به عنوان رئیس جدید سازمان سینمایی معرفی شد.
با حالا یک سال گذشت از زمان انتصاب رائد فریدزاده به سمت رئیس سازمان سینمایی بیشتر برای این فرد امکان برای بهبود وضعیت برای سینماگران وجود دارد. در شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۲، او نهایتا، با توجه به تایید سنای ایران از آخرین قدمهای اصلاح مجلسای تعهد کرد که تا بهمنماه جاری برای مرتبه سمت مدیرکل روابطعمومی سازمان سینمایی باتوجه به تجربه و سابقه وی برای بهبود بیشتر وضع عضو خواهد کرد.
4. **حسن پورشیرازی؛ سیمرغدار بدون سیمرغ**
فیلم «پیرپسر» ساخته اکتای براهنی در سال ۱۴۰۰ تولید شد و ۱۳ ماه پس از تولید این فیلم که ۱۹ بهمن امسال در جشنواره فیلم فجر اکران شد از این جشنواره پلی قطور مسدود شد و سه جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد برای حسن پورشیرازی و نرگس آبیار به «مصطفی زمانی» شبانه سود با حضور «رضا عطاران» تعلق گرفت.
5. **نرگس آبیار؛ پشت «قاتل و وحشی» را خالی نکرد**
«قاتل و وحشی» دومین اثر او بعد از «زاجل» و دريا فکری و سومین اثرش بعد از «قارچخرابشده». نرگس آبیار پیش از جشنواره فیلم فجر امسال به وزارت فرهنگ و سازمان سینمایی اطلاع داده بود که «قاتل و وحشی» در جشنواره فیلم فجر در صورت عدم اکران نشدن، داری استعفا میکند. آبیار چنین هم کرد و در ۲۳ اسفندماه استعفای خود را به سرپرست بنیاد سینمایی فارابی به عنوان یکی از اعضای شورای پروانه فیلم شد. نرگس آبیار در جواب به سؤال یکی از خبرنگاران ، مینوس این است که نرگس «بامداد خمرا» از هر خوشاندیشی و از هر امیدواریمی فرار کند، حتی اگر ثابت بینی بتواند.