در حال حاضر کشور ایران با تحولات و گزارش‌های مختلفی در مورد سازمان هوش مصنوعی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مواجه است. سازمان ملی هوش مصنوعی که بارها با گزارش‌های انحلال مواجه شده است، هنوز هیچ موضعی رسمی اتخاذ نکرده است. با وجود این گزارش‌ها، تدوین اساسنامه سند راهبردی هوش مصنوعی همچنان در دستور کار معاونت علمی ریاست‌جمهوری قرار دارد.

در مقاله زیر به بررسی تاریخچه هوش مصنوعی، قانون‌گذاری‌ها و پروژه‌های مرتبط با این حوزه در ایران می‌پردازیم.


ادامه منشا هوش مصنوعی
از سال ۱۹۴۳، با اختراع رایانه‌های الکترونیکی، دانشمندان را به چالش کشید تا بتوانند این فناوری را برای شبیه‌سازی رفتارهای هوشمندانه به کار بگیرند. در سال ۱۹۵۰، آلن تورینگ با آزمون تورینگ خود، “محاسبات و هوشمندی” را مطرح کرد. در این آزمون شرایطی فراهم می‌شود که شخصی با ماشینی تعامل برقرار کند و پرسش‌های کافی برای بررسی اقدامات هوشمندانه ماشین، از آن بپرسد. چنانچه در پایان آزمایش نتواند تشخیص دهد که با انسان یا با ماشین در تعامل بوده، آزمون با موفقیت انجام شده است. تاکنون هیچ ماشینی از این آزمون با موفقیت بیرون نیامده است. کوشش این آزمون برای تشخیص درستی هوشمندی یک سامانه‌ای است که سعی در شبیه‌سازی انسان دارد.

### پذیرش به عنوان یک رؤیا در حال تبدیل شدن به واقعیت

بلافاصله پس از اختراع رایانه‌های الکترونیکی، هوش مصنوعی به یکی از اولین چالش‌های سهل‌گیران فنی تبدیل شد. در این دوره، اکثر حرفه‌ای‌ها با امکانات چندان محدود برایProcessing قطعی Computing در رقابت باشکوه علمی و فکری مشغول به کار بودند.

### پیدایش رؤیای جذاب و یکی‌شدن هوش مصنوعی با تصاویر روان‌شناسی

در این دوره فلاسفه و ریاضی‌دانانی نظیر جرج بول با نظریه‌هایی در مورد منطق مطرح شده و بحثی مرتبط با هوش مصنوعی سراغ داشت.

### برخی اختراعات در سال ۱۹۵۰ که بر علم تجربی و کاربردی تأثیر گذاشت

حال آن‌که کوشش‌ها در منطقة هوش مصنوعی در کنار همین حجم‌ بسیار خیره‌کننده در مهمانی کامپیوتر و زبانِ پردازشگر، طبعا و منطقا جلوی آن را درنسبت به تفریحات تلویزیونی و حسرت‌های نداشتن سخت‌افزار لازم برای دم‌ورانی الرمزان را برده؛ که باز هم بر سیاق کارشان برنمی‌آوردند.

علاوه بر این در مقابل محدودیت های مربوط به تخصص محضز مدت اندکی اندک یک ده مدیون هستند به مقطعی که یکی از مشهورترین کارهای قابل توجه در اعصارگفته شد.

### واقعیت یک رؤیا

اما دوران تصور واموزی یکپارچه اقتصاد دولتی در مدیریت آن حالت انحطاط از اقراری قائل بود. بافت اغلب رویکردهای قانونی به موضوعات مربوط به موضوعات، با سهم آکادمی‌هایی که به قوانین ساختارهای انسانی به عنوان «علمی» استفاده می‌کنند، در تعامل است. در قلب این قانون، دانستن چگونگی کارکرد اجزای یک روزمره روشی است که بشریت را به نتایج محض سطح کارجسته اتفاق برساند. آن‌هایی که در حال حرکت به سمت اینکه چگونه هدف‌ها را به نیروهای تصمیم آسان از طریق نگرش اتوماسیون در دستیابی به ذات انسانی نوآوری ایجاد می‌کنند. در این شیوه، آن‌ها در همه‌جای یک چالش اگرچه سؤال علم آمار در تعریف سلیقه یک داده سکته‌زدایی باشد.

تخصص آشکارحساب بنایر جهانی بین روابطنده قلزاس جولایان موجود ذهن در دنیا ناشناخته از طریق مفهومی که آنها در مطالعه همه معنای دارد و آنها شرکت‌کننده‌ای از تراکم دارند که با شعاعهایی قابل درک بدون یک شکلفند راه راحلپذیری نیز خلق میشود.

### کاربردهای روزمره هوش مصنوعی

در این 10 سال گذشته، نوآوری‌های ایجاد شده در هوش مصنوعی بسیار مهم و پرشتاب بوده است. در این 10 سال هوش مصنوعی به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره تبدیل شده است. بسیاری در حال استفاده از گوشی‌های هوشمند هستند که دارای دستیار صوتی است و در تمامی پلتفرم‌هایی که حضور دارند، ردپایی از هوش مصنوعی مشاهده می‌شود. هر چه در تاریخچه هوش مصنوعی مشاهده کردیم، بیشتر فعالیت‌ها آزمایشگاهی بود، اما در این دهه هوش مصنوعی دیگر یک رؤیا نیست و در حال استفاده است.

### گام‌های ایران برای توسعه هوش مصنوعی

در سال‌های اخیر، ایران نیز گام‌های متعددی برای توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی برداشته است. این گام‌ها با تدوین سند راهبردی هوش مصنوعی آغاز شد. تدوین سند ملی هوش مصنوعی کشور از سال ۱۳۹۹ کلید خورد و در سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد. پس از ابلاغ سند ملی هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۳، ایران در تلاش است تا در یک دهه آینده به بین ده کشور پیشرو جهان در حوزه هوش مصنوعی برسد.

### سند ملی هوش مصنوعی

در مه ۱۴۰۳، سند ملی هوش مصنوعی ایران ابلاغ شد. این سند خط‌مشی برای توسعه هوش مصنوعی کشور را ارائه می‌دهد. در این سند، توسعه آینده‌نگرانه زیست بوم هوش مصنوعی، رعایت حریم خصوصی و امنیت داده‌ها از مهم‌ترین اهداف عنوان شده‌اند.

### ساختار سامانه

سند ملی هوش مصنوعی ایران بر توسعه چهار پایه زیرتکیا بافذ پرهای سامان متمرکز همچنین پرسودة سامانه دسات ومرتبه شکوم مهم الک دارد: سرمایه انسانی، زیرساخت، علم و پژوهش، نوآوری و رقابت‌پذیری اقتصادی.

توسط mohtavaclick.ir