نتایج اخیر یک تحقیق نشان می‌دهد که چگونه می‌توان پلاستیک‌های تجزیه‌پذیر تولید کرد که با استفاده از منابع تجدیدپذیر ساخته می‌شوند. Researchers در این تحقیق از یک سیستم زیستی مهندسی‌شده استفاده کرده‌اند تا پلیمرهای پلی(استر-آمید) PEA را تولید کنند که با ویژگی‌های مشابه پلاستیک‌های موجود، مانند پلی‌اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، است.

پلاستیک یکی از مواد پرکاربرد در صنایع مختلف است. اما تولید آن به روش‌های معمول به منابع فسیلی وابسته است و اثرات زیست‌محیطی زیادی دارد. در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۰۰ میلیون تن پلاستیک در سراسر جهان تولید شد که عمدتاً از طریق فرایندهای شیمیایی مبتنی بر نفت خام انجام می‌شود.

درحالی‌که توجه دانشمندان به استفاده از توانایی زیستی برای تولید پلاستیک‌های کاربردی جلب شده است، روش جدیدی که توسط سانگ یوپ لی و همکارانش به اثبات رسیده است، امیدوارکننده است. آن‌ها از یک باکتری به نام اشریشیا کُلی (E. coli) برای تولید پلیمرهای پلی(استر-آمید) PEA استفاده کرده‌اند.

در این روش،Researchers در ابتدا شش نوع اسید آمینه و چند نوع اسید هیدروکسی را برای ایجاد این پلیمر به کار بردند. سپس، برای بهینه‌سازی این روش، گلوکز را به عنوان ماده اولیه برای تولید این پلیمرها در داخل سلول‌های باکتریایی مورد استفاده قرار دادند.

پولیمرهای PEA بالقوه جایگزینی پایدار برای پلاستیک‌های متداول هستند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این روش جدید، انعطاف‌پذیری آن در تولید طیف گسترده‌ای از پلیمرهای PEA با ویژگی‌های متنوع است. همچنین، استفاده از میکروارگانیسم‌ها برای تولید این مواد، رویکردی پایدارتر نسبت به روش‌های شیمیایی سنتی ارائه می‌دهد، زیرا از منابع تجدیدپذیر استفاده کرده و فرآیندهای تولید را با آلودگی کمتر همراه می‌کند.

نتایج این تحقیق می‌توانند راه را برای کاهش وابستگی به پلاستیک‌های نفتی و حرکت به سمت تولید پایدارتر هموار کنند. Researchers امیدوارند که این تحقیق در تحول صنایعی که در تولید پلاستیک‌ها، فراوری نفت و چاه‌های نفت.Utils را جایگزین صنعت نفت فسیلی شود، نقش مهمی ایفا کند.

توسط mohtavaclick.ir