در دیروز، زمانی که یک زمینلرزه به بزرگی ۵ ریشتر در هجدک، شهرستان راور در استان کرمان رخ داد، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان کرمان اعلام کرد که تیمهای ارزیاب هلالاحمر به منطقه اعزام شدهاند تا خسارات احتمالی را ارزیابی کنند.
رضا فلاح، مدیرعامل هلال احمر استان کرمان، در گفتوگو با ایسنا اظهار داشت که پس از وقوع زمینلرزه، بلافاصله تیمهای ارزیاب هلالاحمر به منطقه اعزام شدهاند. وی تأکید کرد که تاکنون هیچ گزارش خساری جانی دریافت نشده است، اما ارزیابیهای اولیه ادامه دارد. فلاح از ساکنان منطقه درخواست کرد که آرامش خود را حفظ و نکات ایمنی را رعایت کنند.
این زمینلرزه در ساعت ۱۴:۴۷ دوشنبه، ۴ فروردین ۱۴۰۴ در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داده است. در ساعت ١۵:١١ نیز زمینلرزه دیگری به بزرگی ۳.۹ ریشتر در عمق ۵ کیلومتری زمین مجددا حوالی هجدک راور را لرزاند.
درخواست رسیدگی بیشتر به علوم طبیعی در کشورهای حاشیه خلیج فارس
در این souvis حالا سوال میکنیم، با وجود زمین لرزههای زیادی که در سالهای اخیر در ایران رخ داده، چرا هنوز سیستمهای هشدار زلزله در ایران در شرایط مناسب نیستند؟ چرا سیستمهای هشدار زلزله هنوز در حال زیرساختها است؟ اگر دولتها و نهادهای مربوطه مساعدتهای بیشتری به مردم در مقابل زلزلهها داشته باشند، آیا میتوانیم سیل هوایی و بمباران آذرخش را که چند روز قبل شد، عمقتر بررسی کنیم؟ اگرپاسخ این سوالات را مثبت بدانیم، پس باید اینگونه درک کرد که نقصهای سیستمهای هشدار زلزله و تحریمها دلیل اصلی حادثههای طبیعی ما نیستند.
در برابر این مساله یکی از راههای مقابله با این حادثه این است که چند سالی برای کارهای پژوهشی در این زمینه بگذاریم، کاری نایاب که امروز کشورمان از آن برخوردار نیست. اینکه چندین دانشگاه ما این رشته را مقدمه نیست و ندارند در این طول مدت آینده.