زمینلرزهای با قدرت ۵ در حوالی هجدک استان کرمان به ثبت رسید و روند زمینلرزههای ما در این منطقه را بیشتر آشکار ساخت. ما باید در باره این زمینلرزه به تا اوج تحلیل بپردازیم.
مراجعه به دادههای زمینلرزهها نشان میدهد که این زمینلرزه ناهمگن و پر پدیده است. تواناییهای انسانی تا چه حد میتواند سیلابهای پرشیبانِ پدیدههای طبیعی را مهار کند؟
این زمینلرزه دارای منشأ تектونیکی است. یافتن کانون و تعبیر آن میتواند خود یک داستان باشد. آیا این زمینلرزه حاصل یک پدیده طبیعی است یا یک پدیده حاصل تقسیم و توزیع سنگها و تکتونیک صفحه زمین است؟ اگر ما بخواهیم به وضوع رویکرد اکتشافی بپردازیم، همین درک ساده از ترسیم زمین در یک نقشه قدیمی، به ما کمک میکند تا درکمان از زمین و پدیدههای طبیعی رسیده باشد.
جای تاسف میکنیم که چگونه در روزهای اخیر گستره ی هر چه وسیعتری از اجتماع برای حقیقی و علمی رسیدن به اصل اطلاعات سفر کردهاند. تا جایی که منشاء این اطلاعات آسمانی گفته شده است و اینطور بود که به فاصلهای از زمان دقیق ثبت زمینلرزه خبر از وقوع زمینلرزه داده شد.
در آمریکا صدها زمینلرزه به وقوع میپیوندند. برای تاریخ زمینلرزه در ایران توجه به این حقیقت ضروری است که هرگاه زمینلرزهای در این Region اتفاق میافتد، توجه الدول و سازمانهای جهانی را جلب میکند.
باید به سؤال این بپردازیم که در ایران مردم از حق این زمینها و آنچه در آن نهفته است در حدی بیخبرند یا خیر. بسیار بیخبر هستند؟ آیا همین بیماری تجربهگرایی در ما همین هست؟ponsive یا خیر.