**تصویری جدید از خورشیدزایی در کیهان توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب**
در یک یافته جدید، تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا تصاویری رسماً جدید از یک رویداد کیهانی را ثبت کرده است که باعث میشود ما به أغlut سوالات زیادی برای ما به وجود بیاید. این رویداد، درخشش چشمگیری از یک ستاره تازه متولد شده است که به دلیل رفتار ماجراجویانه خود به “گردباد کیهانی” شهرت یافته است. «هربیگ-هارو 49/50» که یکی از نزدیکترین مهدهای ستارهای به زمین است، چشمانداز رایج خلق جهان جدید را با ما به اشتراک میگذارد.
در این تصاویر جالب توجه از تلسکوپ فضایی جیمز وب، مشاهداتی جدید و مهم نسبت به زمانهای پیشین فراهم شده است. تصاویری که توسط ابزار NIRCam و ابزار فروسرخ میانی ناسا ضبط شدهاند، به ما اطلاعاتی مغتنم در مورد فرآیندهای پیچیده و پویای کیهان میدهد. این مشاهدات از مولکولهای درخشان هیدروژن و کربن مونوکسید به طور واضح و روشن نشان میدهد که چگونه ستارههای جوان این مولکولها را گرم میکنند و انرژی میگیرند.
اینجا سوال پویا عمیقساز برایمان میتواند این باشد که آیا منبع این خروجی “هربیگ-هارو 49/50” یک پیشستاره جوان “CED 110 IRS4” است که تقریباً در فاصله یک سال نوری از آن قرار دارد؟
درست است که طبق استانداردهای کیهانی، این پیشستاره بسیار جوان است و تنها چند ده هزار تا یک میلیون سال سن دارد و همچنان در حال رشد است. اما با این حال، چرا این پیشستاره به فوارههای پرسرعت که به ابرهای گاز و غبار اطراف برخورد میکنند و اجسام هاربیگ-هارو را ایجاد میکنند، خروجاتی با سرعت شگفت انگیزی بین 100 تا 300 کیلومتر در ثانیه دارد؟
این حجم از خروج، زمین را در یک روز کامل دور میکند. در واقع، این سرعت خروج سبب میشود تا این اجرام با سرعت زیاد به سمت ما Approach کنند. ازاینرو، دانشمندان به این پرسش میپردازند که آیا این پیشستاره همچنان در حال رشد است و مواد را از قرص اطراف خود بیرون میکشد؟