**دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری: از ساماندهی زیرساخت‌ها تا توسعه زیرساخت‌های مراکز هم‌آفرینی**

در سال گذشته، دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری هشت ماموریت کلان را در دستور کار خود قرار داد و تلاش‌های قابل توجهی را برای توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری انجام داد. در این مقاله، ما با مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری، آقای محمدجواد صدری‌مهر، در مورد این ماموریت‌ها و دستاوردهای دفتر در سال گذشته صحبت کرده‌ایم.

**ساماندهی زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری**

این ماموریت یکی از مهم‌ترین.tasks این دفتر در سال گذشته بود. محمدجواد صدری‌مهر مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری، به روزرسانی شاخص‌های ارزیابی زیرساخت‌ها، تدوین بسته‌های حمایتی، ایجاد امکان دانش‌بنیان شدن زیرساخت‌های مورد تایید و درج آن‌ها در فهرست کالاها و خدمات دانش‌بنیان و به‌روز رسانی دستورالعمل فضای کار اشتراکی نوآوری را از جمله اقداماتی که در این بخش انجام شده است، اشاره کرد.

نتایج این تلاش‌ها شامل انسجام و وحدت عملکرد و ایجاد تعریفی منسجم و مفهومی بر اساس استانداردی مشخص و مدون است. این محققان در این بخش نفیس ابتدا روش‌هایکارگشایی‌ نوآورانه مانند Innovation Workshops،設計 تفکر شامل روند اتفاقی اوپنی‌سازی برای سرمایه‌گذاری‌ها، طراحی اختراعی بلوغ تیپوئی با کوشش کم تر با میانگین ویندوز، مثل Polarity، دایره‌ای یا زنجیره‌ای و فایده‌تalousia بوده اند به‌همراه بیش از پنجده ماموریت دیگر

**توسعه زیرساخت‌های استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان**

ماموریت سوم که توسط دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری در سال گذشته انجام شد، توسعه زیرساخت‌های استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان بود. محمدجواد صدری‌مهر، مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری، در این خصوص گفت که این ماموریت شامل امضای توافق‌نامه همکاری معاونت علمی و شرکت شهرک‌های صنعتی تهران و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، پیگیری ایجاد شهرک‌های فناوری در شهر تهران، منطقه آزاد ماکو و…، پیگیری و اجرایی‌سازی طرح ایجاد ناحیه‌های فناوری در ۹ شهرک صنعتی استان تهران، رفع چالش ناترازی‌ انرژی در شهرک‌های صنعتی و هماهنگی انعقاد قرارداد پژوهشگاه انرژی دانشگاه صنعتی شریف و شرکت شهرک‌های تهران، ارسال تقاضاهای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در شهرک‌های صنعتی، ایجاد شهرک‌های صنعتی غیردولتی و امضای تفاهم‌نامه با شرکت زمزم برای ایجاد کارخانه نوآوری زمزم به ابعاد ۷/۲ هکتار بود.

**توسعه زیست‌بوم نوآوری شرکتی**

در این بخش، تلاش‌های دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری برای توسعه زیست‌بوم نوآوری شرکتی بر اساس چهار ماموریت متفاوت بوده‌است. از مهم‌ترین دستاوردهای این تلاش‌ها ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری در سازمان‌های بزرگ کشور با استفاده از مفهوم نوآوری باز، خلق فرصت جدید و شکوفایی نوآوری، رسوخ فناوری در صنعت در ۲۰ شرکت منتخب با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، تسهیل رشد اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد الگوهای موفق از مزیت‌های رقابتی بازار است.

**توسعه زیست‌بوم اشتغال دانش‌بنیان**

در این بخش، دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری در صدد شناسایی مشاغل موردنیاز حال و آینده کشور (نیازهای دانشی) و شناسایی مهارت‌های کاربردمحور مشاغل دانشی در چهار حوزه معدن، تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات و معدن بود.

**حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های نوآوری و فناوری**

در ششمین ماموریت خود، دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری با اعتبار حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به حمایت از ایجاد و راه‌اندازی حداقل ۵۰ مرکز نوآوری و توسعه زیرساخت پارک‌های علم و فناوری در سطح کشور و با اعتبار حدود ۴۵ میلیارد تومان به حمایت از ۵ کارخانه نوآوری در گیلان، یزد، کرمانشاه، زاهدان و پویانمایی سمنان، پرداخت نمود.

**اعتباربخشی زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری**

در این بخش، دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری با اعتباربخشی زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری، تلاش کرده‌است. از دستاوردهای این تلاش‌ها ارائه گواهی صلاحیت به ۳۰ شتابدهنده سطح یک و ۲۹ شتابدهنده سطح۲ در سراسر کشور، ارائه گواهی به ۱۰ مرکز نوآوری و ارائه گواهی به ۳ فضای کار اشتراکی است.

**توسعه زیرساخت‌های مراکز هم‌آفرینی**

این آخرین ماموریت دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری در سال گذشته بود. محمدجواد صدری‌مهر، مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری، در این خصوص گفت که حمایت از تاسیس و راه اندازی پنج مرکز هم آفرینی در استان‌های گیلان، فارس، البرز، تهران و یزد در حوزه‌های صنایع پلیمر، صنایع بالادستی نفت، صنایع برق، الکترونیک و تجهیزات پیشرفته و مواد پیشرفته و امضای سه قرارداد همکاری توسعه و ترویج مراکز هم‌آفرینی در استان‌های گیلان، تهران و یزد از تلاش‌های دفتر در تحقق اهداف این ماموریت بوده‌است.

این ماموریت‌ها و دستاوردهای دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری در سال گذشته نشان می‌دهد که این دفتر برای توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری تلاش‌های وسیعی را انجام داده‌است. با اطمینان به اینکه این تلاش‌ها در نهایت برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور مفید خواهد بود.

توسط mohtavaclick.ir