فعال دانشجویی و دانشجو در رشته معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) به مسئله نامگذاری شعار سال ۱۴۰۴ توسط رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و تولید را کلید اصلی بهبود اقتصاد کشور دانست. او گفت که نامگذاری این سال به عنوان “سرمایه گذاری برای تولید” حاکی از این است که ما به اندازه کافی به مسئله تولید توجه نکردهایم و هنوز به نقطه مطلوب خود نرسیدهایم.
این فعال دانشجویی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در شروع سال ۱۴۰۴، اظهار داشت که رهبر معظم انقلاب تولید را یکی از کلیدهای اصلی بهبود اقتصاد کشور و معیشت مردم برشمردند. وی همچنین خاطرنشان کرد که حضرت آقا به تعبیر خود،omething که اتفاق افتاده، با چیزی که مورد انتظار است فاصله دارد؛ یعنی ما عملکرد مطلوب و مورد انتظار را نداشتیم و عدم اهتمام به نحو شایسته به حوزه تولید، عامل تأکید مجدد رهبری بر این مسئله است.
وی با اشاره به تأکید مجدد رهبر معظم انقلاب بر مسئله تولید در شعار سال، گفت: به تعبیر دیگر، شاید بتوان گفت که کمکاری ما در این حوزه باعث شده که ایشان مجدداً در شعار سال بر بحث تولید تأکید داشته باشند.
این فعال دانشجویی در خصوص رفع موانع تولید و وظیفه دولت در این زمینه، اظهار داشت: وظیفه دولت، رفع موانع تولید است و یک سری اقدامات دیگری نیز در کنار این رفع موانع باید انجام شود از جمله اقدامات لازم برای سرمایهگذاری مردم در تولید. این اقدامات لازم را به تعبیر دیگر میتوان الزامات تولید نامید. پس یک بحث، رفع موانع است و یکی هم پیگیری و دنبال کردن مواردی که مرتبط با الزامات تولید است.
وی با بیان اینکه «وظیفه دولت در درجه اول، زمینه سازی برای مشارکت و سرمایهگذاری مردم است»، عنوان کرد: یک نمونهای که میشود در این حوزه مثال زد، تعیین متولی برای تعیین ساز و کارهای هدایت نقدینگی به سمت تولید است؛ یعنی یک برنامهریزی دقیق بشود، یک متولی تعیین بشود تا نقدینگی را به سمت تولید هدایت کند.
اسماعیل زادیان تأکید کرد که متولی این امر باید یک مجموعه تمام وقت فعال باشد، افراد جهادی و اهل ابتکار در آن حضور داشته باشند و واقعاً این مسئله دغدغه آنها باشد. او همچنین «تأمین امنیت سرمایه مردم» را از دیگر وظایف دولت دانست و افزود که حضرت آقا بر این مسئله تاکید داشتند. به عنوان مثال، ثبات مقررات در راستای تأمین این امنیت بسیار مهم است.
این فعال دانشجویی «معرفی فرصتها و راهنمایی مردم برای سرمایهگذاری» و «بهرهگیری از افراد متخصص برای ارائه راهنمایی و مشاوره به دولت و مردم» را از دیگر الزامات تحقق این هدف برشمرد. وی همچنین «تسهیل فرایند سرمایهگذاری و رفع مشکلات مالیاتی» را ضروری دانست.
اسماعیل زادیان در ادامه به بیان موانع موجود در مسیر تولید پرداخت و گفت: فرایند سرمایهگذاری باید کوتاه و تسهیل شود، مشکلات مالیاتی، مشکلات مربوط به مجوزها و تسهیلات بانکی باید رفع و رجوع شوند و به روند سرمایهگذاری سرعت بخشیده شود. او «پیشگیری دولت از واردات بیرویه و مراقبت از سرازیر شدن سرمایهها به سمت بخشهای غیرمولد مانند کالا، ارز و طلا» را ضروری دانست و تأکید کرد که باید از این اتفاق جلوگیری شود و محل مناسب سرمایهگذاری از منظر سودآوری برای مردم و سودمندی برای اقتصاد کشور معرفی شود.
وی همچنین «افزایش بهرهوری سرمایه و اثربخش بودن و کارا بودن سرمایهگذاریها» را مورد تأکید قرار داد. اسماعیل زادیان در ادامه با اشاره به نقش مردم در تحقق اهداف اقتصادی کشور، گفت: امیدوارم همانطور که تا الان مردم در میدان عمران، آبادانی، ساخت و پیشرفت کم نگذاشتند، در این بحث سرمایهگذاری برای تولید هم پای کار بیایند.
وی افزود: هر کسی که میتواند با امکانات مالی، یا هر شیوه دیگری مانند راهنمایی و مشاوره، بیاید پای کار و کمک بدهد. همچنین، باید یک مقدار نسبت به تولیدات داخلی تعصب داشته باشیم و از تجملگرایی افراطی پرهیز کنیم.
اسماعیل زادیان در پایان سخنان خود، «دولتی بودن اقتصاد» را یکی از مشکلات مهم اقتصاد کشور دانست و خاطرنشان کرد که باید مدیریت فعالیتهای اقتصادی بیشتر به مردم سپرده شود، دخالت دولت کم شده و نظارت و مراقبت دولت افزایش یابد.