**یک رویداد آسمانی با شیوه نادر بینی از طریق تلسکوپ فضایی جیمز وب**

یک منظره‌ی جدید و تزیینی از فضاپیمای تلسکوپی “جیمز وب” که در آوریل 2023 میلادی منتشر شد، لحظه ای را از گشتاوری ستاره ای در کیهان را به تصویر کشیده است. این gözlem نادر و خاص باعث دلنشینی مشاهده کننده ها در دیدن این منظره می شود.

در این زمان، ستاره ای جوان و مهیب که «هربیگ-هارو 49/50» نام دارد، به محض شکل‌گیری، از یک کهکشان مارپیچی دور همسو شده، با شدت درخشندگی و سرعت زیاد، فضاپیمای را ناودان کرده است. استخراج زیادی از گاز و غبار است که ستاره های جوان این ستاره بزرگ از آنها خروجی دارند، اولین بار توسط فضاپیمای «اسپیتزر» ناسا در سال 2006 و بعداً توسط تلسکوپ فضایی «جیمز وب» مشاهده شده است. تا کنون فاصله این جسم ها را با زمین مشخص نکرده‌اند، ولی مشخص شده است که آن‌ها با سرعت‌های بین 100 تا 300 کیلومتر در ثانیه، از دور شدن زمین به عقب می‌روند.

دراین میان، یکی از مراکز تولید این گازها، یک ستاره جوان و متنی به نام «CED 110 IRS4» است که تقریباً در فاصله ی 1.5 سال نوری از زمین قرار دارد. بسیاری از اندیشمندان بر این باورند که این ستاره عظیم که تقریباً دهمین ستاره-y که در منظومه شمسی داشت مشابه مارغزهای لیمویی خود، داراي محرک هاي باتري است که باعث ایجاد این گشتاوری شده است. حالا برای مطمین شدن که این ستاره تنها منبعی است که این گشتاور باعث افزایش تراکم ستاره های جدید شده است، هنوز باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

در این کشف این گشتاورهای فضایی که با لحاظ دید راحت و درخشان شدن آن‌ها می‌تواند بسیار زيبا برای تلسکوپ و فضاپیماهای مداربسته تر و انواع دستگاههای مکفی بررسی شده و مشخص شود که هدف این گشتاور که محلی برای محرک بین خروجی ستاره به فضای اطراف است، به چه صورتي وابسته است. حالا برای مطمین شدن که این ستاره تنها منبعی است که این گشتاور باعث افزایش تراکم ستاره های جدید شده است، هنوز باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

توسط mohtavaclick.ir