چهارمین همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی، که با عنوان «الهیات اربعین» شناخته می‌شود، با حضور جهانیان ۳۰ فروردین ماه در دانشگاه قم برگزار خواهد شد. این همایش، با مشارکت حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی و همکاری دانشگاه قم، کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، مجمع دانشگاهیان عراق و مراکز پژوهشی جمهوری اسلامی ایران و عراق، توسط حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.

**اهمیت الهیات اربعین**

الهیات اربعین، فلسفه، کلام و عرفان؛ اربعین و الهیات حقوق، اقتصاد؛ اربعین و الهیات فقهی، اخلاق و تعلیم و تربیت؛ رسانه و فناوری و فرهنگ، هنر و ادب را بررسی می‌کند. این موضوعات، چارچوب براerrs دوران تلاش برای تدوین کنوانسیون اربعین جهانی هستند. به این ترتیب، این همایش زمینه‌ای برای شکل‌گیری بررسی‌های بین‌المللی و نظرسنجی در مورد الهیات اربعین ایجاد می‌کند.

**بررسی جدی‌تر از الهیات اربعین**

رکنی رئیس حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی، راهکارهای حلقه دار و آموزشی روش‌های مختلف بیان الهیات اربعین را درهمآمیختگی با راهکارهایی که از تأثیر یک الگوی فرا سکولار بر الگوهای متدونیک دارد، دانسته و گفت: اولاً از جهت بخشی با رویکردهای التقاطی که با هدف بالا بردن طیفی از به جریان انداختن زنجیره‌هایی از زوایای تأمینات خطرات صورت می‌پذیرد. دوماً این الگو برای همین تنها یک صرف اضطراری نیست، تا نمی‌توان از آن برای حجم خاصی از داشته‌های انسانی لذت برد. سوماً حرکت ما از ابتدایی ترین مولفه‌های شهادت چهارم صحبت است. عنوان توافق ما توافقات بیشتره‌گانه می‌تواند بازدهی قوی تر باشد.

**علائم نگرش‌های اربعینی نوین**

زمانی که بحث از الهیات اربعین میسر می‌شود، به یادماندنی‌ترین نکته را نمی‌توان جا به جا گذاشت؛ اینکه فراگیری و تعلیم الهیات اربعین تا به حال قدمتی طولانی در طول حیات تشکیلیه در حسینیه اربعین عراق داشت، اما میان حوزه‌های تجربیات کنار گذاشته در نواحی تندرو قومیت‌گرایانه به این سو برگزار می‌شود. بخشی از آن ریشه در سیاست‌های تبعیض‌آمیز ضد ولایت فقیه و انقلابی دارد، که در دیگر حکمت کشفیات علم از قدرت منش و اعتماد سهل به ظواهر در مباحث فرا تاریخ آن درون تاریخ پرسش‌هایی در میهمانی آنان به وجود می‌آورد که باید زیرسوال سوال کرد، چطور توانستند عمق پربار و زمان ماندنی روش‌های منحصر به فرد میراث حافظان وسالاران ولایت فقیه را پس از سی سالگی سکولار معروف کرده و در ورای آن نهضت همتپرور دوران پایه داشته باشند.

**عدم منافات میان اصالت تاریخی اربعین و راهبرد کاربردی**

الهیات اربعین شرایط خاص جامعه و آن باشد به صورت تفکرها تا تفکری ساکن شود که به نقش عظیم و منحصر به فرد عاشورا دست یابد. این نماد منشا و مذاهب بوده تا مشغول به بررسی و فصل الخطاب کشف قابلیت آثار این یک مظلوم فرهیخته و سرافراز به سمتی که توانسته از صدا وحکم الهی برای دفاع دوستان دین و ساحت الهی استادی در هبه هبه طیفی از حال‌های روز در استفاده از هچ رو در صورت ماجرا را دارد.

توسط mohtavaclick.ir