در یک گفت‌وگوی اخیر با ایرنا، حجت‌الاسلام احمدرضا پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح، به لحاظ‌های مختلف سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و نقشه future it است پرداخت. در این گفت‌وگوستحامدی از آخرین وضعیت خروج پادگان‌ها از شهرها و آخرین وضعیت کمک به انسداد برخی مرزها را تشریح کرد. در این گفت‌وگو به سوالات پرسشی پاسخ داده و نظرات خود را در مورد سند تحول قضایی، کمک‌های سازمان قضایی نیرو‌های مسلح به دیگر بخش‌های دستگاه قضا و روند خروج پادگان‌ها از شهر‌ها نثار ایرنا رسانده است. همچنیندر این گفت‌وگو دغدغه‌های خود را در مورد مرزنشینان، کولبری و دیگر چالش‌های مربوط به مرزها به حالت مهلدل خانمی نثار ایرنا منتقل کرده است.

پورخاقان در این گفت‌وگو اظهار داشته است: یکی از مسئولیت‌های مهم سازمان قضایی نیرو‌های مسلح، انسداد مرز‌های کشور است. اعتقاد ما این است که در تمام مرز‌های خاکی کشور دیوار‌های حائل گذاشته شود. حدود ۱۵۰ کیلومتر از این دیوار‌ها در مرز‌های شرقی کشور ساخته شده و در برخی نقاط نصب شده و در نقاط دیگر نیز کار نصب ادامه دارد. امیدواریم طی دو سال آینده انسداد مرز‌های شرقی و پس از آن نیز مرز‌های غربی صورت بگیرد.

در ادامه این گفت‌وگو حجت‌الاسلام پورخاقان تصریح کرده است: برای خروج پادگان‌ها از شهرها، برنامه‌های مناسب وضع شده است. برای مثال در استان خراسان جنوبی در یک کمربندی در بیرجند، پس از یک سال هرم سازی و عقب نشینی اراضی برای اطمینان از حقوق عمومی رها سازی هم صورت گرفته است و این کمربندی آماده بهره‌برداری است. در استان بوشهر نیز یک خیابان باید عقب نشینی می کرد که در نزدیکی پادگان بود و این اقدام در راستای تعریض جاده سلامت در کنار آب‌های خلیج فارس بود که توافق لازم صورت گرفت و دیوار ارتش که به صورت سیم خارداربود، تعریض و ان جاده هم برای بهره برداری آماده شد.

او اضافه کرده است: در راستای اجرای سند تحول قضایی، در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح برنامه‌های پیشگیری از وقوع جرم را مورد بررسی قرار دادیم. ۹۰ درصد از پرونده‌های مانده از قبل مورد تعیین تکلیف قرار گرفته است. زمان رسیدگی به پرونده‌ها کاهش چشمگیری داشته است. از لحاظ اتقان آرا می‌توان گفت ۸۰ درصد آرایی که در نظامی ۱ و نظامی ۲ سازمان قضایی نیرو‌های مسلح صادر می‌شود مورد تائید است. بازدارندگی آرا نیز از دیگر موارد در دستورکار بوده است تا آرایی که صادر می‌شود اولا به شکلی باشد که مجرم خود دیگر به دنبال تکرار جرم نرود و دوما دیگرانی که این حکم را می‌بینند و سرنوشت مجرم را می‌بینند عبرت گرفته و به سمت ارتکاب جرم پیش نروند.

پورخاقان ادامه داده است: برای مقابله با پیشگیری از وقوع جرم، کارگروه‌ها و کمیته‌هایی تشکیل شده است. همچنین بخش مرکزی نیز ایجاد شده است. در آن شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم که در تهران تشکیل می‌شود برنامه‌های پیشگیری از وقوع جرم را تدوین می‌کنیم و به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم. امسال موضوع آن جلوگیری از جرم سوءاستفاده از موقعیت شغلی بود که در شورای عالی تصویب و ابلاغ شد. در تمام استان‌ها کمیسیون‌ها و کمیته‌های مختلف در این رابطه با همکاری نیرو‌های مسلح تشکیل شد و آنها خروجی‌های خود را پس از بررسی‌های لازم در شورای عالی پیشگیری استان‌ها ارائه و دسته بندی و به مرکز منتقل می‌کنند و در شورای عالی در تهران، نتیجه شورای پیشگیری ۳۱ استان را استخراج و در سال آینده عملیاتی می‌کنیم.

او اضافه کرده است: در تعامل با نیرو‌های مسلح مقرر شد کسری نیرو‌هایی که داریم را برایمان جبران کنند تا بیشتر از نیرو‌های آنها خصوصا حقوقدانان ان‌ها استفاده کنیم.

توسط mohtavaclick.ir