به گزارش خبرگزاری دانشجو، مدیرکل آموزش و پرورش فارس، فرشید قاسمی در بازدید از ستادهای اسکان فرهنگیان در شیراز، اظهار داشت: از ابتدای آغاز به کار ستاد اسکان مهمانان نوروزی، یک میلیون و ۴۹۹ هزار نفر در قالب بیش از ۱۳۲ هزار خانواده و در مدارس و اماکن وابسته به آموزش وپرورش فارس پذیرش و اسکان داده شدند.

وی با اشاره به ظرفیت پیش بینی شده اسکان نوروزی مدارس فارس، که حدود ۷۰ هزار نفر در یک شب بود، گفت: با شروع اسکان و تقاضاهای زیاد بویژه در شهر شیراز، کلاس‌های بیشتری تجهیز شدند.

قاسمی با بیان اینکه بار اصلی اسکان مهمانان نوروزی بر عهده آموزش وپرورش است، گفت: این به این دلیل است که بسیاری از خانواده‌ها دست‌کم یک فرهنگی دارند و استفاده از امکان اسکان درمدارس برای درصد بالایی از مردم فراهم است.

وی با اشاره به رتبه نخست کشور را در اسکان نوروزی مسافران، گفت: پایگاه‌های اسکان نوروزی آموزش و پرورش درسراسر استان سایر کارکنان کشوری و لشکری و همچنین عموم گردشگران استان را نیز پوشش دادند.

در این باره، وی اظهار داشت: هر فرهنگی می‌تواند چهار شب از خدمات اسکان نوروزی درمدارس استفاده کند و در صورت اقامت در یک کلاس، تنها برای ۲ شب نخست هزینه پرداخت کند و اقامت در شب‌های سوم و چهارم رایگان خواهد بود.

قاسمی همچنین اعلام کرد: امسال مدت اقامت و ماندگاری در ستادهای پذیرش نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است.

وی همچنین افزود: در سطح فارس ۶۷ پایگاه پذیرش مهمانان نوروزی آموزش و پرورش فعال است که ۶ پایگاه آن در شهر شیراز و ۶۱ پایگاه در سراسر استان، کار پذیرش مسافران و راهنمایی آنها به سمت مکان‌های اسکان را برعهده دارند.

در ادامه، وی اضافه کرد: امسال حدود ۱۰ هزار و ۶۱۲ کلاس درس در یک هزار و ۳۲۴ مدرسه در سراسر فارس و چهار هزار و ۸۰۰ کلاس در قالب ۶۰۰ مدرسه درشیراز برای اسکان مهمانان نوروزی آماده شده و علاوه بر مدارس و سالن‌های ورزشی آموزش وپرورش، هرشب ۲ هزار و ۶۸۷ نفر ظرفیت نیز در خوابگاه‌ های دانش آموزی و یک هزار و ۹۸۵ نفر ظرفیت در باشگاه های فرهنگیان و معلم سراها اسکان دارند.

قاسمی در آخر با بیان اینکه مدرسه در حالت عادی مکان مناسبی برای اسکان نیست، گفت: آموزش و پرورش تلاش می‌کند در ایام نوروز از همه ظرفیت موجود برای کمک به فرهنگیان و سایر اقشار جامعه استفاده کند.

البته تاکنون، بسیاری از خانواده‌ها از خدمات اسکان درمدارس استفاده نکرده‌اند و به‌جای آن به منازل مسکونی و اقامتگاه‌های سنتی گراییده‌اند. اما این پیشبرد فاصله‌ی بین طرح و اجرا نشدنی است و ضعف‌های این طرح عمیق‌تر از توجه به نیازهای چندانی به اسکان نوروزی بیشتر مشخص می‌شود.

بسیاری از ثروتمندان‌ معمولا هم گل وتیậu خانه‌های خود را برای دو هفته غیرفعال می‌کنند و شاید تنها در یکی از شهرهای ساحلی به خلیج فارس بروند و ۳ یا ۴ شب آنجا بمانند. اگر چه همین نسبت‌ ها در میانульتانی‌ها هم متفاوت است ولی منجر به این می‌شود که نیازهای اسکان نوروزی در یکسال‌ خاص یک ماه قبل از دورشدن اجتماعی متفاوت از باقی سال‌هاست.

وضعیت اسکان نوروزی، به حدی کارشغال دانش‌آموزان و معلمان است که چند روز قبل از نوروز به آن رسیدگی نمی‌شود. همچنین مشکلات عدیده‌ای از جمله ترافیک، امکانات اسکان، امکانات غذا و تفریح، به‌ویژه در برخی شهرهای کانونی شب کدر همچون شیراز، وجود دارد.

ناگفته نماند بسیاری از دانش‌آموزان نیز هم به‌سبک زندگی و هم به‌سبک رنگ‌های اسکان نوروزی اعتراض کرده‌اند. به‌ویژه اینکه ضمن برشمردن ضعف‌های این روش، نشان دادن آدم‌های نادان و تنبلی و امثال همان در حضور رسانه‌ها و همگان باعث دردسر برای بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌شود.

آگاهی و آگاهی به‌ظاهر در باطن، در این باره کمکی به رؤیای هرساله‌ اسکان درخشان نوروزی نمی‌کند. هرساله جز برخی خیل با تشرک و کمان(شده برای کمردرد و کم بله! همراه)! خلاف‌ معروف از پاسبان گشت‌ नव به چیزهای بکند وآینده‌ای مختلف نباشد!

سؤال اینجاست که چرا طرح اسکان نوروزی همچنان پیگیری می‌شود و چه کنم می‌توان؟

توسط mohtavaclick.ir