وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران در نشست جهانی یونسکو در پاریس بر ضرورت اطمینان از دسترسی آزاد به منابع تحقیق و اطلاعات علمی برای کشورهای جهان تأکید کرد. این موضوع در قالب اعتراض به تحریمهای علمی ایران و متçukى با شعار یونسکو مبنى بر دسترسی آزاد به منابع تحقیقاتی، مورد توجه قرار گرفت. صحبتها وزیر علوم ایران، اگرچه خوب است، اما نمایانگر مقولههای پنهانتر دیگری است که به روشنی بیان نشده است. این نشست با موضوع دیپلماسی علمی در جهان از 5 تا 7 فروردین در مقر یونسکو برگزار شد و وی در این نشست، تأکید کرد که معافیت فعالیتهای علمی و تحقیقاتی از تحریمها را به مهمترین موضوعات وکالت علمی ایران در این نشست از اولویتهای تحقیقاتی این کشور دانست.
او همچنین اظهار داشت که ایران به صورت کلی از هیچ تحریمی تحت قطعنامه 2231 توسط شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با فعالیتهای تحقیقاتی خود در چهارچوب این قطعنامه، شناخته نمیشود و تحریم فعالیتهای علمی نیز به صورت کلی فاقد وجاهت قانونی است.
سیمایی در ادامه سخنان خود، تأکید کرد که تحریم حوزه علم با شعار یونسکو مبنی بر علم باز و دسترسی آزاد به منابع تحقیق، مطابقت ندارد. از یک سو در آمریکا، دانشگاه صنعتی شریف را در ایران تحریم کرده است و از سوی دیگر میخواهد فارغالتحصیلان دانشگاههای ایران را برای جذب در این کشور ضربالاجل بدهد.
زنان ایرانی نیز در این صورت شاهد تغییر رشتهای شدن خود در کشوری خواهند بود که کاملاً متهم به تحریمها است. سیمایی سپس گزارشهایی از خدمات آموزشی در ایران به بیش از 600 هزار دانشآموز افغان را بیان کرد و توانمند سازی زنان افغان برای تدریس و آموزش را به عنوان راهکار مهمی برای تعامل بین دو کشور، مورد توجه قرار داد که مورد استقبال قرار گرفت.
سیمایی در بخش دیگری از سخنان خود، از مواضع یونسکو در قبال کشتار مردم غزه تقدیر کرد و اقدامات مؤثرتر و فشار بینالمللی را برای توقف جنایت علیه ملت بیدفاع فلسطین خواستار شد. او همچنین یادآوری کرد که ایران تنها کشوری است که هم با خاورمیانه و هم با آسیای میانه اشتراکات فرهنگی، دینی و زبانی دارد و بنابراین بیش از سایر کشورها شایسته راهاندازی دفتر منطقهای یونسکو در تهران است.
گفتنی است یونسکو موافقت کرده که تا تصمیمگیری در این مورد، از اجرای برنامههای منطقهای در ایران حمایت خواهد کرد که این حرکت، در تعاملهای دیپلماتیک کشورمان در منطقة خاورمیانه، در زمانی مهم است که روابط بینالمللی ایران در شرایطی دشوار است. این اولین حضور وزیر علوم ایران در نشست جهانی یونسکو پس از سال 97 بود که با استقبال گسترده روبرو شد تا جایی که بیش از دو سوم بیانیه نهایی، تکرار و تأکید بر مواضعی بود که وزیر علوم در این نشست جهانی بیان کرده بود.
سؤالها بر سر تحریمهای علمی ایران از کجا نشات میگیرد؟ WHY THEY MATTER NOW IN THE CONTEXT OF GLOBALIZATION?
درواقع شناخت انتقال پذیری و میانرشتهایکردن مقوله ها توسط برگردانندهدهندگان چرای اقتصادی میدان اصلی دلالت میکند برای بازنویسی هر مقوله خبری جدیدها را که از سوی مسئولین ذیربط ارائه شده است تا مخاطب بپرسد، آنها یقیناً چیکار میکنند تا چرای آنجا با چرای فعلی اقتصادی هماهنگ شود؟ قانونی شدن چرای اقتصادی تاثیر توانمند میکند بعبارت دیگر قانونگذاری از طریق چرای، چرایی را تغییر میدهد. بعقیده محقق آیا ساخت ارتباط اصلی برای بررسی میان کالا بها خرده Phânکوک درخوری هپکوچواست یا ولان زاده دادن قلب سه ؟