سفری که ما به direction مسیر اهداف خود در برنامههای راهبردی میرویم؛ معاون سازمان انرژی اتمی ایران از سی ویکمین کنفرانس ملی هستهای کشور گفت که امسال در مشهد برگزار خواهد شد.
کریمی ثابت معاون سازمان انرژی اتمی گفت: در سال ۱۴۰۳ برای مرکز ملی نظام کیفیت و استاندارد سازی اتمی ایران، سال مهمی بود. شاید بتوان گفت پس از پایهگذاری مرکز، نخستین سالی بود که مجموعه فعالیت گسترده خود را در حوزه های ابلاغی از سوی ریاست سازمان آغاز کرد.
وی افزود: در حوزه نهادسازی و نهادینه سازی اقدامات ارزشمندی انجام شد. در حوزه تدوین استاندارد ها کمیته های تخصصی در سطح صنعت شکل گرفت و همه بخش های گوناگون صنعت در این کمیته ها فعالیت موثر و مشارکت بسیار داشتند. در کمیته های تخصصی بر اساس نیازسنجی، بازنگری و اولویت بندی استاندارد های هسته ای، ۵۶۵ استاندارد مورد نیاز صنعت هسته ای شناسایی شد.
کریمی ثابت خاطرنشان کرد: با همکاری، همدلی و مشارکت بخش های گوناگون فرایند استاندارد سازی تبدیل به یک فرایند پویا، یکپارچه و گسترده در سطح سازمان شده است.
معاون رییس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: اکنون در کمیته های تخصصی بیش از ۱۸۰ استاندارد ملی و سازمانی در مرحله تدوین قرار دارد که شامل ۷۹ استاندارد سازمانی و ۱۰۹ استاندارد ملی می شود. در حوزه نظام مدیریت هسته ای، اقدامات خوبی انجام شده و می توان گفت با بخش های گوناگون صنعت ۴۳ تفاهم نامه در حوزه مدل راهبری سیستم های مدیریت، قابلیت ساز و تعالی سازمانی منعقد شده و با برگزاری جلساتی وضعیت آنها از حیث نظام مدیریت احصا شده است.
وی گفت: همچنین برای هر مجموعه متناسب با خوشه بندی و بلوغ آنها، یک نقشه راه با هدف دستیابی به تعالی ترسیم شده و این مجموعه بر اساس این نقشه راه در حال فعالیت است. همچنین در این راستا، مرکز ملی نظام کیفیت و استاندارد های اتمی ایران موفق به ترسیم برنامه های سه ساله برای تعالی و ارتقای همه شرکت ها و معاونت های سازمان شد.
کریمی ثابت ادامه داد: برگزاری نخستین مدرسه استاندارد سازی در صنعت هسته ای، یکی از اقدامات خوب و حائز اهمیت در حوزه آموزش و ترویج بود که با استقبال خوب فعالان استاندارد سازی در بخش های مختلف صنعت هسته ای مواجه شد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرد: در حوزه ارگان اصلی مواد، فعالیت ها بسیار خوب بوده و مرکز ملی نظام کیفیت و استاندارد های اتمی ایران توانست همه نیاز هایی که از نیروگاه اتمی بوشهر و مجموعه صنعت ارجاع می شد پاسخ دهد و نیاز بخش های گوناگون را برآورده کند.
وی درباره برنامه های این معاونت در سال ۱۴۰۴ گفت: امسال شاهد اقدامات خوبی در حوزه اندازه شناسی هسته ای و قابلیت ردیابی خواهیم بود؛ نخستین موضوع، ایجاد شبکه آزمایشگاهی مرجع بین همه آزمایشگاه های هسته ای است، زیرا ایجاد قابلیت ردیابی و اندازه شناسی بین آزمایشگاه های داخل و خارج از کشور بسیار ارزشمند بوده و موجب می شود به حصول اطمینان بیشتری از صحت نتایج اندازه گیری، ایمنی در فرآیند ها و تجهیزات دست یابیم.
کریمی ثابت افزود: در این زمینه چندین سند مهم از جمله سند تحول اندازه شناسی در صنعت هسته ای، سند تامین تجهیزات آزمایشگاهی در صنعت هسته ای و سند وضعیت و روش اجرایی تامین مواد مرجع در صنعت هسته ای تدوین شده است.
رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استاندارد های اتمی تاکید کرد: در حوزه تایید صلاحیت، با انجام اقدامات خوبی نظیر ایجاد زیرساخت های لازم به منظور استقرار نظام تایید صلاحیت برابر ایزو ۱۷۰۱۱، ایجاد سازوکار اجرایی انجام ارزیابی از آزمایشگاه های صنعت برابر الزامات ایزو ۱۷۰۲۵ و صدور گواهینامه و شناسایی شرکت های فعال در حوزه بازرسی فنی در صنعت و بسترسازی ایجاد نظام تایید صلاحیت نهاد های بازرسی کننده برابر استاندارد ایزو ۱۷۰۲۰؛ برای افزایش دامنه های حوزه تایید صلاحیت به ارزیابی و تایید نهاد های ارزیابی انطباق، موضوعات صدور گواهینامه مهارت شخصی، آزمایشگاه ها و نهاد های بازرسی کننده، هم ترازی و گسترش دامنه نهاد های ارزیابی انطباق را در دستور کار داریم.
کریمی ثابت گفت: همچنین در حوزه کیفیت امیدوارم بتوانیم مدل تعالی ارایه شده در سال گذشته را در سازمان تقویت کنیم و بخش های مختلف آن را گسترش دهیم.
وی افزود: در این میان خوشه بندی مجموعه ها بر اساس نوع ماموریت آنها، تعیین سطح بلوغ متناسب با سطح پوشش الزامات و مشخص کردن الزامات و سیستم های مورد نیاز، به انجام رسیده و ان شاءالله در نهایت منجر به برگزاری جشنواره تعالی و معرفی تجارب برتر در سطح صنعت هسته ای شود.
کریمی ثابت اضافه کرد: در حوزه ارگان اصلی مواد نیز امیدوارم بتوانیم فعالیت ها و حضور در سایت های مهم مانند نیروگاه اتمی بوشهر و نیز مجموعه های آذرآب، اصفهان و… را تثبیت کرده و گسترش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۴ و با حمایت های ریاست سازمان نیز سی و یکمین کنفرانس ملی علوم و فنون هسته ای را برگزار خواهیم کرد. تاکنون از برگزاری این کنفرانس استقبال فراوانی شده به گونه ای که بیش از ۵۲۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده و بیش از ۳۰ نشست تخصصی درخواست شده است.