حالی‌که محققان اعتقاد دارند در ایام بهار ماه قابل رؤیت در آسمان است

درمیان نکات عجیب و مهیج شوال ماه رمضان، وجود هلال ماه در آسمان به یکی از پرنواقص‌ترین و جالب‌ترین موارد محسوب می‌شود. از دیریstairs که تقویم رمضان در آغاز شد، موضوع هلال ماه مورد بحث‌های بسیاری قرار گرفته و در نظریه‌های بسیار متنوعی قرار گرفته است.

بر اساس بيانات اخیر، هلال ماه Ramadan ۱۴۴۶ در شامگاه ۱٠ فروردین ۱۴۰۴ در اکثر نقاط زمین قابل رؤیت خواهد بود.

علی ابراهیمی سراجی، عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران و رئیس ستاد استهلال استان تهران، در گفت‌وگو با ایسنا، شرایط رؤیت‌پذیری هلال ماه Ramadan را مورد بررسی قرار داد و گفت: با توجه به شرایط رؤیت‌پذیری هلال ماه Ramadan که در شامگاه ۲۹ شعبان در ایران رؤیت نشد، ماه رمضان بر اساس تقویم آغاز شد. از این رو برای بررسی شرایط رؤیت‌پذیری هلال ماه در شامگاه ۲۹ رمضان در سال ۱۴۴۶ در پهنه ایران لازم است در ابتدا لحظه مقارنه ماه و خورشید محاسبه شود.

همچنین او خاطرنشان کرد: بر این اساس لحظه مقارنه ماه و خورشید در ساعت ۱۴ و ۲۸ دقیقه روز شنبه، ۹ فروردین ۱۴۰۴ که مطابق با ۲۸ رمضان ۱۴۴۶ و  ۲۹ مارس ۲۰۲۵ است، خواهد بود.

عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران همچنین معتقد است که در غروب این روز (۲۸ رمضان ۱۴۴۶) هنوز ماه فاصله لازم برای دیده شدن از افق را نگرفته و فاصله کمی تا افق دارد و قابل رؤیت نیست. ولی بررسی وضعیت رؤیت‌پذیری هلال ماه در ایران شامگاه ۲۹ رمضان نشان می‌دهد هلال ماه ارتفاع قابل ملاحظه‌ای از افق می‌یابد.

بر طبق گفته‌ های ابراهیمی سراجی، در شامگاه ۲۹ رمضان ۱۴۴۶ حدود ۲۸ ساعت از سن هلال ماه گذشته و حدود ۱۵ درجه از افق ارتفاع می‌گیرد و حدود ۲ درصد از سطح آن روشن است. او همچنین خاطر نشان کرد: ماه حدود ۸٠ دقیقه در آسمان بعد از غروب خورشید حضور دارد، از این رو در شامگاه ۲۹ رمضان هلال ماه از آسمان ایران با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.

وی همچنین اشاره کرد که اگر افرادی این هلال را مشاهده کنند، ممکن است این شبهه برای آنها ایجاد شود که ممکن است این هلال در شامگاه روز گذشته قابل مشاهده بوده است که باید گفته شود این وضعیت به دلیل حضور ماه در فصل بهار است و در این فصل هر شب ماه از افق ارتفاع قابل ملاحظه‌ای خواهد گرفت.

عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران تاکید کرد: اینکه ماه طی ۲۴ ساعت به این میزان ارتفاع زیادی می‌گیرد، به دلیل این است که بهار بهترین فصل برای رؤیت هلال ماه شامگاهی است. به این علت هلال ماه شوال به راحتی و در ارتفاع بالا مشاهده می‌شود.

توسط mohtavaclick.ir