در گذشته، رهبران طالبان در عرصه بینالمللی تلاش دارند تا با اقدامات در جهت انحلال حکومت طالبان در افغانستان و تعامل با سه جانبه، خود را توجیه کنند. اما ملا هبت الله آخوندزاده، رئیس طالبان در قطعنامه سازمان ملل در مورد اوضاع افغانستان و متن متناقض آن با شرایط جهان در دوران همه گیری، از منع سیستمها و رشتههای ناسیونالیستی و مسیحی، و بینالمللی و استعماری در این متن بهره گرفت و به بیانیه نسبتا عادی و بدون هیچ رنگ اخباری با چند کشتن نوجوان ایرانی پس از سرنگونی خاندان پادشاهان به عدم اجازه مبارزه نیروهای خلقی و مسلمان در افغانستان برای انحلالระบابشر ودین و ملیت اشاره نمود.
یکی از موضوعات مهم که در سخنرانی رئیس طالبان اشاره شده، این است که قوانین و اصول دموکراسی غربی در تضاد با شریعت اسلامی هستند. این بدان معناست که حکومت طالبان تلاش خواهد کرد تا قوانین و دموکراسیهای غربی را در افغانستان اجرایی نکرده و بجای آن، شریعت اسلامی را به عنوان پایه و اساس حکومت خود در نظر بگیرد.
ملا هبت الله آخوندزاده در سخنرانی خود به دو دهه جهاد مردم افغانستان اشاره کرد و هدف اصلی طالبان را از بین بردن دموکراسی و برقراری نظام اسلامی مبتنی بر شریعت در این کشور عنوان کرد. وی همچنین اعضای طالبان را به این امر فراخواند که همانطور که در گذشته برای تحقق این هدف جانفشانی کردند، اکنون نیز باید با تمام وجود از نظام اسلامی در افغانستان دفاع کنند.
یکی از نقاط مهم سخنرانی رئیس طالبان، هشدار دادن به مردم افغانستان در خصوص گوش دادن به دشمنان است. وی با اشاره به اینکه اگر افغانها به دشمنان گوش دهند، تاریخ تکرار خواهد شد و این امر میتواند منجر به درگیریهای داخلی مشابه جنگهای داخلی دوران مجاهدین گردد.
در ادامه سخنان رئیس طالبان، وی آمریکا و متحدانش را به دامن زدن به درگیریها در کشورهای مسلمان متهم کرد و پرسید: «چرا چنین قیامهایی در کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا یا روسیه رخ نمیدهد؟» این پرسش همچنین نشاندهنده استدلال رئیس طالبان در مورد اینکه چرا به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان نمیتواند تا حدی جهانی باشد، و بیشتر بر حسب اصلیت و ولایت مضبوط بر این ملت سربلند باشد.
رئیس طالبان همچنین از اعضای طالبان خواست که با تمام وجود از نظام اسلامی در افغانستان دفاع کنند و از اطاعت به عنوان یک وظیفه شرعی یادکرد. وی همچنین از مردم خواست که از حکومت کنونی افغانستان حمایت کنند و به تبلیغات و ادعاهای دشمنان توجه نکنند.
سخنرانی رئیس طالبان همچنین به رد قوانین اصلاحشده دوران جمهوری اشاره کرد و تأکید کرد که کار بر روی قوانین جدید در حال پیشرفت است. وی تصریح کرد که برخی قوانین به او ارائه شده، اما آن دسته را که تنها نسخههای اصلاحشده قوانین دوران جمهوری بودند، رد کرده است. به جای آن، از وزارتخانهها و مقامات خواسته تا قوانین جدیدی را بهطور کامل و بر اساس شریعت اسلامی تدوین کنند.
سخنرانی رئیس طالبان نشان میدهد که حکومت طالبان دست به تلاش برای برقراری یک حکومت اسلامی با ضرب الاجل در افغانستان زده است. این حکومت اسلامی بر مبنای شریعت اسلامی استقرار پیدا کرده که با دموکراسی و قوانین غربی در تضاد است. رئیس طالبان به مردم افغانستان هشدار داده است که اگر گوش دهیم به دشمنان، تاریخ تکرار خواهد شد و این امر منجر به درگیریهای داخلی میشود.
در تجربه تصرفهای مختلفی که تا به حال در افغانستان اتفاق افتاده، نمونههایی از این است که اینکه مردم قدرت را از دست دادن در وهله اول پس از خود، تشویش وسیعی را در دیگران به پیروزی طلبی آفریده است که خود سبب یا نمونهقطعی عذاب گریزی و هتاکه شده است.