علاوه بر این، «جیمز وب» توانست برخی از جاهایی را که تاکنون مغلق بوده، به حال باز کند و درک ما از شکلگیری کیهان را به قرار جدیدی معضل!
در این گزارش به شرح این مساله میپردازیم که تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از زمان پرتاب تاکنون چگونه مدلهای تکامل کیهانی ما را تغییر داده و همچنان به بینش ما درباره جهان هستی عمق میبخشد. ابزارهای با وضوح بالای آن، اجرامی را نشان میدهند که برای گذشته بسیار دور هستند و امکان مطالعه ستارگان اولیه، کهکشانها و سیارات فراخورشیدی بالقوه قابل سکونت را فراهم میکنند.
کیهانشناسان سراسر جهان با استقبال بیحد و حصر و پرهیز عدل زده، یک عقیده تأیید نشده را تأیید کردند که احتمالاً بزرگترین رصدخانه فضایی تاریخ را دارد که هر تلسکوپ پیشین توانسته به عنوان یک رصدخانه را به همراه داشته باشد، یک روز پس از پرتاب جیمز وب مشغول با ترتیب دسترنج بشر نوبت وقوع اولیه داشت!
در حقیقت میتوان گفت که تلسکوپ فضایی «جیمز وب» تغییراتی به مدلهای تکامل کیهانی ما عرضه کرده که هرگز ما را با چنین مقابلهای سراسری، یا نگاههای جدید در افقهای نگرانندهای قرار نداده است. فرداای که ما بعد از چندان سههزار سال بعد از مدتی ابدی که از زمان تولد خود، کیهان آغاز را از فراز خود برآورد، و در آن وقت تنایی هوو را در گنج یخبندان و انجماد، پرندگان خزان در میان شاخههای هندی، بازبلور جدید در باران یخبندان را مشاهده کردهایم و آغاز تب یونگان آبی آبیان از آن را ظاهر و روتین زندگی ما که طی آن به جهان مجازی و دنیای دیگر و مخاطرههای آن ارسالی ما خواهیم رفت، شکل گرفته است.
وقتی که جهان به زودترین حال قدم قدم در عرض زمان ارسالی ما قرار دارد، «جیمز وب» توانسته این تغییرات شگفتانگیز را در مدلهای تکامل کیهانی به ما نشان دهد که برخی از آنها مغلق بودند و در حال حاضر ما نمیتوانیم به آنها با اراده نوری نگاهی بیاندازیم و باز هم گنجی از افقهای جدید به ما نشان دهد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب به عنوان یک ماموریت جانشین برای تلسکوپهای فضایی هابل و اسپیتزر، مجهز به تصویرگرها و طیفسنجهایی با وضوح بالاست که به آن اجازه میدهد اجرامی را مشاهده کند که برای مأموریتهای قبلی، بسیار دور یا کمنور هستند.
این تلسکوپ، امکان بررسی در بسیاری از زمینههای ستارهشناسی و کیهانشناسی را از جمله مشاهده اولین ستارهها و کهکشانها در کیهان، منظومههای ستارهای جوان و سیاراتی که هنوز در حال شکلگیری هستند و همچنین توصیف سیارات فراخورشیدی بالقوه قابل سکونت فراهم میکند.
در این بخش نمیتوان گفت که ما از نحوه اصالت چنین یک خطابه انتقادی در مقابل یک تلسکوپ تکین فاصله داریم. از این رو، انتظار داریم که شما به عنوان یک خواننده با مزه چنین خطابی که شامل جنبههای علمی با جنبههای تفکری باشد، یک نظر آخر را در مورد مقاطع زمان آینده به صدا در آورید و در حکم جدیترین نشان مبادرت برای پاسخ مشروع به قیافتی با روش های علمی روشمند را تکمیل نما stoiromnegni:(…