**عید سعید فطر: جشن دهندگان رادیوهای ایران**
در ماه رمضان، ما به یک ماه بندگی و تلاشی برای نزدیک شدن به خدا برسیمیم. اما حالا که ماه رمضان به پایان رسید و عید سعید فطر پیش روی ما قرار دارد، زمان جشن گرفتن این روز فرخنده است. شبکههای مختلف رادیویی با تدارک گسترده و تهیه برنامههای شاد و مفرح، برای سهلتر کردن این پابهپای گرفتن از جهانیان در جشن بزرگ عید فطر برنامه ریزی کردهاند.
در این برنامهها، موضوعات مثل شکرگذاری از یک ماه بندگی، بررسی آثار معنوی و برکات آن در زندگی، فضیلتهای عید فطر مورد بررسی قرار میگیرد. برای مثال، برنامههای ویژه “قنوت شکر” و “جشن سپاس” از رادیو ایران با هدف تبریک عید بزرگ فطر و بررسی ابعاد مختلف آن به روی آنتن میرود. این برنامه شامل پخش مراسم نماز عید به امامت مقام معظم رهبری، گفتوگو با کارشناسان مذهبی درباره فضیلتهای روز عید و همچنین آشنایی با آداب و رسوم مردم در شهرستانها است.
اما عید سعید فطر بیش از همه فرصتی است برای مرور آنچه در ماه رمضان تجربه کردیم. ما میتوانیم در این روز به خودمان بپرسیم که آیا تلاشها و آ 影هایمان در این ماه قابل توجه بوده است یا خیر؟ آیا در این ماه با مسائل روحی و شیوایی خودمان کنار آمدیم؟ آیا زمینه های مهر و محبت بیشتری در زندگیمان گستردهتر شد؟ و آیا در این ماه با برنامههای خودمان در مسیر احیای اصول و رفتارهایمان قدیم پیش رفتیم؟
و برای پاسخ به این پرسشها، مرکز نشر پژوهشهای فرهنگی کتاب گویا لقای الهی را برای داستانی در مورد محنتها، مبارزات و رستاخیزهای انسانها در اماکن زمانی و فضایی بازتابی بازتاب کرده است. این کتاب مشغول بررسی سلسله مباحث عرفانی و معنوی پیرامون بقای تجمعات سه هزار ساله، فریادریزی افغانستان که به حقیقت بدوندائی چرخد و نگریستن ابرقدرتها و مانند آن میباشد. آن هم در یا با ارائه بصیرتی درباره فهم موجود این شرایط و برای غلبه بر مشکلات.
البته برای پاسخ به این پرسشها، بیشتر از برنامههای رادیویی، باید به دنبال حال و روزمان در این ماه باشد. اما برنامههای رادیویی، قطعاً میتوانند با ارائه نکاتی مثبتی، در مسیری مناسب برای آگاهی و شهوت مشترک حرکت کنیم.