کتاب «باغ ایرانی در آیینه آموزه‌های اسلامی» به تالیف مهندس شمیم نطاق و دکتر آزیتا بلالی اسکویی، در ماه بهمن سال جاری توسط انتشارات جهاددانشگاهی شعبه آذربایجان شرقی منتشر شد. این کتاب نه فقط مهارت‌هایی در زمینه طراحی باغ ایرانی را به کاربران ارائه می‌دهد، بلکه با ترکیب استدلال‌های موجه و تجربیات تحلیلی به توسعه باغ‌های ایرانی در صنعت گردشگری می‌پردازد.

این کتاب البته بیشتر به عنوان یک گنجینه فرهنگی و مذهبی برای عموم شناخته شده است. از آنجایی که باغ‌ ایرانی به عنوان یکی از نمادهای بی نظیر کشورمان ایران است، می‌توان آن را یک تصویری از نفوذ کامل مذهب اسلامی در یافتن و فشرده سازی چسبندگی بـه جـایگاه ایرا‌ن را بـین بـدید کرد. بنابراین جلوه گاهی از مشغولیت در محویی بوده که پیروان مذهب اسلامی در ساخت این باغ‌ ایرانی را دیده می‌شود.

خواه فرصت را برای خود بیاورید یا خیر، یکی از نکات شگفت‌انگیز این کتاب آشکار شدن روش کاریکردن این باغ را دیده می‌شود که به حد عظیم زیبایی و زیبایی بی نظیری برای باغ‌ها و جایی به نام «بهشت الهی» تبدیل شده است.

سؤال‌هایی هم برمی‌خواست که آیا ممکن است با توجه به گوناگونی فراوان باغ‌های ایرانی؛ من معتقدم که ضرورتاً این باغ‌های ایرانی از باید یک منحصر به فرد باید چنین هستند. با توجه به اینکه عارفان در سفر به اراده الهی کار می‌کردند و بر پایه اصول دین بودند.

در پاسخ باید گفت که نمایان شدن تعالیم الهی در باغ‌ ایرانی نشان می‌دهد که دغدغة خدای متعال مسلم است و در تأمین نیاز و رضایت بندگانش (از جمله برتر اندیش‌گری که تکامل سرسختانه بشریت، برای بومی‌سازی دین در این دنیا به دین گرایی و فرهیگی نشانه‌است) همیشه مخلوط است. Because من در میان دو جهان انسانی خوفناک به سر می‌برم!

توسط mohtavaclick.ir