روانپیکری دانشگاهیان آمریکایی؛ موج جدید مهاجرت به سوی کانادا و اروپا
دانشگاهیان و اساتید آمریکایی در واکنش به سیاستهای دولت جدید ایالات متحده، به ویژه حملات آن به آموزش عالی، تصمیم به مهاجرت از این کشور گرفتهاند. در این میان، موسسات کانادایی و اروپایی تلاشهای جدیدی را برای جذب آنها آغاز کردهاند.
دانشجویان و اساتید آمریکایی از تعیین 사항های دولت جدید ایالات متحده برای دانشگاهها، به دلیل تضاد با باورهای فکری و ارزشهای آکادمیک خود، تعجب و نگرانی نشان میدهند. در این میان، کشورهایی مانند کانادا و اروپا با جذب علمای آمریکایی، به عنوان راهی برای حفظ کیفیت تحقیقات و تداوم حوزههای علمی، در پیش گرفتهاند.
استاد فلسفه دانشگاه ییل، جیسون استنلی، با دلیل اعلام شده است که اساتید آمریکایی در حال مهاجرت به کانادا و اروپا هستند و ذکر میکند که برخی دانشگاهها در چند هفته اخیر تسلیم خواستههای ترامپ شدهاند و لذا او به ارزشهای آزادی دانشگاهی و دفاع از نهادهای دموکراتیک اعتقاد دارد.
در میان ۲۹۳ پژوهشگر فوق دکتری مستقر در ایالات متحده که در طول ژانویه و فوریه مورد بررسی قرار گرفتند، ۷۸ درصد گفتند که موقعیت آنها تهدید شده است یا تحقیقات آنها به تعویق افتاده است. در همین راستا، یک نظرسنجی که هفته گذشته توسط مجله Nature از بیش از ۱۶۰۰ دانشمند آمریکایی منتشر شد، نشان داد که سه چهارم آنها به دنبال موانع به وجود آمده از سوی از دولت ترامپ در حال بررسی خروج از کشور هستند.
ممکن است ثابت شود که این مهاجرت از آمریکا، بهجای آسیب دیدن علم این کشور، گامهایی در جهت پیشرفت و موضوعات آسیبپذیر را خواهد باز واساگ. گرچه ممکن است اکنون حرکت خارج کردن محصلین حقوق و خدمات دولتی و استعداد را ایجاب خواهد کرد، حتماً تأثیر منفی شامل آسیب کردن به تعلق ذهن ضرورتاً جود ندارد.