در سال‌های اخیر، شهرهای هوشمند به عنوان یک پروژه اجرایی متداول به حاشیه‌های شهرها آمده‌اند. دولت‌ها سراسر جهان در حال سرمایه‌گذاری میلیاردی در فناوری‌های مورد نیاز برای شهرهای هوشمند هستند. بر اساس прогنوستیک، تا سال ۲۰۳۲، بازار جهانی شهر هوشمند به ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید. با این وجود، مانند هر پروژه مقصد و نوسان‌کننده، چندین عامل باید در ارزیابی احتمال موفقیت پروژه های شهرهای هوشمند در نظر گرفته شود.

بر اساس گزارش پی‌وی‌کیس، بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می‌کنند و انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۶۸ درصد افزایش یابد و ۲.۵ میلیارد نفر دیگر به شهرها اضافه شوند. در این میان، فشار بر زیرساخت‌ها و منابع موجود به وضوح آشکارتر می‌شود، زیرا جمعیت جهان به طور فزاینده‌ای به سمت مراکز شهری جذب می‌شوند. اینجاست که شهرهای هوشمند اهمیت خود را آشکار می‌کنند. تصور کنید که در یک شهر حتما فناوری در یکپارچه با زندگی شهری در هم تنیده شده باشد و شیوه زندگی، کار و ارتباط ساکنان خود را متحول کند. این همان چیزی است که امید می‌رود شهرهای هوشمند در آن دست یابند. یک شهر هوشمند از فناوری‌های ارتباطی برای افزایش کارآیی عملیاتی، انتشار اطلاعات برای شهروندان و ارائه خدمات دولتی بهبود یافته و امکانات رفاهی برای شهروندان استفاده می‌کند.

علاوه بر پیشرفت در فناوری دیجیتال، اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های بزرگ، توسعه شهرهای هوشمند را در سال‌های اخیر تسهیل کرده است. این شهرها برای افزایش تحرک، تشویق مشارکت عمومی و بهبود تخصیص منابع از فناوری‌های پیشرفته استفاده می‌کنند. مزایای بالقوه شهرهای هوشمند، از پیاده‌سازی حسگرها و دستگاه‌های مجهز به اینترنت اشیاء برای مدیریت و نگهداری زیرساخت‌ها گرفته تا پیاده‌سازی شبکه‌های هوشمند انرژی و شبکه‌های حمل‌ونقل و همچنین اتخاذ حاکمیت مبتنی بر داده و خدمات شهروندمحور بسیار گسترده است.

بسیاری از کشورها برای توسعه شهرهای هوشمند برنامه‌ریزی‌شده سرمایه‌گذاری می‌کنند. عربستان تحت نام «نئوم» همة این پروژه‌ها را در مناطق به همان نام در این کشور برگزیده است. با وجود این، شهرهای هوشمند چالش‌های مختلفی نیز دارند. از میان همه، برخی از مزایا و چالش‌های احداث شهرهای هوشمند قابل توجه هستند.

یکی از دلایل اصلی افزایش علاقه به شهرهای هوشمند، مزایای احتمالی و بی شماری است که ارائه خواهند داد. در ادامه به برخی از مزایایی اشاره می‌کنیم که شهرهای هوشمند می‌توانند به ارمغان بیاورند.

۱. افزایش بهره‌وری انرژی
براساس گزارش منتشرشده در مجله «Smart Cities»، پیش‌بینی می‌شود بازار انرژی هوشمند به سرعت رشد کند و سالانه ۲۷.۱ درصد افزایش یابد. بدین ترتیب، ارزش آن از ۱۲۲.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۶۵۲ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۶ خواهد رسید. این رشد قابل توجه ممکن است به اجرای فناوری‌های مؤثر در بهره‌وری انرژی بینجامد.

۲. امنیت عمومی
شهرهای هوشمند از حسگرها، دوربین‌ها و سایر فناوری‌ها برای جمع‌آوری و تحلیل در لحظه داده‌ها استفاده می‌کنند. این داده‌ها را می‌توان برای بهبود امنیت عمومی با افزایش زمان واکنش اضطراری، شناسایی خطرات احتمالی و نظارت بر مناطق پرخطر استفاده کرد.

۳. رشد اقتصادی
شهرهای هوشمند با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و جذب شرکت‌ها و استعدادهای نوآور می‌توانند به رشد اقتصادی کمک کنند.
ارتقای زیرساخت‌ها می‌تواند پرهزینه باشد و دولت‌ها باید برنامه و بودجه مشخصی داشته باشند تا روند انتقال آرام را از شهر معمولی به شهر هوشمند تضمین کنند.

همچنین، دولت‌ها باید از نزدیک با شرکت‌های خصوصی برای توسعه کارآمد زیرساخت‌های پیشرفته همکاری داشته باشند.

مشترک انواع نيازها، نياز به شهرها، شهريني پايدار ، تصور کردن شهرهاي جديدتر، هسته اي از دانشجوها و محققين، توافق دولت و کاركنان شهر به دانستن موارد کاراکتري همه از عوامل هستند.

توسط mohtavaclick.ir