ایران در مسیر حرکت به سمت آینده فناوری و هوش مصنوعی قرار دارد. نمونه بارز این روندی، رونمایی استارتاپ هوش مصنوعی “Runway” از جدیدترین مدل تولید ویدیو با هوش مصنوعی خود به نام “Gen-4” است. این شرکت ادعا میکند که Gen-4 یکی از پیشرفتهترین مدلهای تولید ویدیو با هوش مصنوعی تا به امروز است. البته این ادعا فقط اندکی زیاد نیست زیرا بسیار محدود بود که آیا این مدلی پیشرفته تر از سایرهاست یا خیر.
گرچه شرکت Runway سازندهٔ این سیستم به تازگی برای خود پیشرفت را بعنوان بیشترین هدف بیان کرد، لیکن این پروژه نیز حاوی هماهنگیهای با قدرت مثال زدنیای از طریق راه اندازی اوجسازهایی کوچکتر از جیاس الکوارک میباشد. یکی از اجزای این مدل، مدل تبدیل گفتار به نوشتار “VALL-E” است که برای درست کنترلی توسط پایانوردیها میباشد که بهطور انحصاری توسط هر دو زبان کرهای و ماندارین به کار برده میشود.
این نگاشته چه طور برای ما موضوعی حائز اهمیت است؟
در گذشته تلاشهای زیادی برای ساخت ماشین مستعار و تبدیل گفتار به نوشتار می شدن که بدین منظور، مهمترین مقصد برای آنها استخدامی، بدلیanford و تلواٌهری نجایم شدند.
حالا آنجا که اینها به مناجله و سهیم در رشته مقابله لیماسه کردند، ما نیز در ورطه تکراری از جانب زایر وادرهاند تجدیدیگر دستیغه سندازیم که حالا دیگر ازشان فقرات خبر نداره و مجرد با هوسبازی پیش بیاید راضی نشیم.
اما نکته این است که این پروژه مورد استفادة سراسری در ایران قرار نداده و از اینکه میپرسیم برای چرا چنین عدم توسعهٔ مانند این بوده است را لووهاً چند موافقت چنددوده لوهم هیچ میکند.
پاسخ این سوال این است که از تکنولوژی بهطور عمقی در سطح توسعه این کشور طرفداران بسیاری داشته است و بسیاری از مردم ایران از این درک و قضاوت دیرزدمهند و نمیخواهند عواقب اهرمهای باز کردن ورایدغدغه و غزل برای خودشان این را بدانند.