یک کارشناس مسائل آمریکا، در رابطه با موضوع مذاکره میان ایران و آمریکا، با بیان این که «امکان رسیدن به توافق بین ایران و آمریکا وجود دارد»، گفت: این امر منوط به این است که آمریکا در جریان گفتوگو با ایران یادداشت اجرایی که ترامپ امضا کرد را ملاک قرار ندهد و خواستههای حداکثری از ایران نداشته باشد.
این کارشناس مسائل آمریکا در این خصوص، با اشاره به نامه ترامپ به ایران و تاکید او برای مذاکره با تهران، گفت: ایران جواب نامه ترامپ را داد و ترامپ نیز اخیرا مدعی شد که ایران آماده برای انجام مذاکرات مستقیم است و در واقع این حرف را از زبان ایران مطرح کرد.
ابوالفتح با تاکید بر اینکه «آمریکا میخواهد مذاکرات مستقیم با ایران داشته باشد؛ چرا که معتقد است مذاکرات غیر مستقیم زمانبر است»، خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه که رسانهها اعلام کردهاند ترامپ یک فرصت ۲ ماهه در ارتباط با موضوع ایران مشخص کرده و در همین چارچوب آنها مصر هستند که مذاکرات به هر شکلی برگزار شود.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه «ایران در حال حاضر بر روی مذاکره غیر مستقیم تاکید دارد و هنوز مشخص نیست که آیا مذاکره مستقیم انجام خواهد داد یا نه و این قضیه در ابهام است»، گفت: بر اساس آنچه که ترامپ ادعا کرده مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا شروع شده است.
ابوالفتح با تاکید بر اینکه «امکان رسیدن به توافق وجود دارد؛ اگر یادداشت اجرایی ترامپ ملاک نباشد و در واقع آمریکاییها در مذاکرات به دنبال سقف خواستههای خود نباشند و از برخی از خواستههای خود عدول کنند؛ چرا که ایران مسائل دفاعی و موشکی را خط قرمز خود اعلام کرده است».
ایشان با اشاره به این که «اگر ملاک آمریکاییها برای مذاکره آن چیزی باشد که در یادداشت اجرایی ترامپ آمده، کار سخت خواهد بود و جایی برای مانور وجود ندارد»، گفت: تا زمانی که مذاکرات چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم شروع نشود مشخص نخواهد بود که دقیقاً خواستههای آمریکاییها چیست و چگونه میتوان در مورد این مسائل گفتوگو کرد و یا مانور داد.
در این میان، باید گفت که در درون این موضوعات مذاکرهای بین ایران و آمریکا، یک چالش طرفداری از استقلال و استقلال طلبی کشور محسوب میشود. آیا ایران توانایی نقد مذاکرات خود را نشان دهد یا گزینههایی برای مذاکره با آمریکا را انتخاب کند؟ ادامه این پیشرفت و کاستن از مخالفتها با مذاکرات میتواند منجر به دستیابی به توافق، بهبود چارچوبهای مذاکره و نیز سایر مباحث مثبتی شود.