روند تغییر در دانشگاه جامع علمی کاربردی: الگویی برای توسعه و شکوفایی شغلی
دانشگاه جامع علمی کاربردی، به عنوان یک زیر نظام کلیدی در آموزش عالی کشور، با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص و متناسب با نیازهای جامعه، بازار کار و صنعت، در نظام آموزش عالی ایفا میکند. سرپرست این دانشگاه، در مورد سیاستهای محوری دانشگاه و چگونگی ابلاغ آنها در تمام سطوح مدیریتی و اجرایی دانشگاه گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی با تمرکز بر آموزشهای کاربردی و عملی، خود را از سایر نظامهای آموزشی متمایز ساخته و به عنوان پلی میان آموزش عالی و نیازهای واقعی جامعه و صنعت شناخته میشود.
مدل منحصر به فرد این دانشگاه در طراحی و اجرای یک بار پذیرش دورهها بر اساس نیاز و ویژگیهای خاص، آن را به یکی از ارکان اصلی اشتغال و توانمندسازی نیروی انسانی در تحقق توسعه پایدار کشور تبدیل کرده است. وی افزود که با بهرهگیری از رویکردهای علمی و تجربی، سیاستهای محوری مبتنی بر اهداف و الزامات خاص آموزشهای عالی علمیکاربردی تدوین شده است تا با رعایت ضوابط و مفاد اساسنامه دانشگاه، چارچوبی مدون و هماهنگ برای انجام ماموریتهای محوله، پاسخگویی به نیازهای ذینفعان مختلف، افزایش کیفیت آموزشها و تحقق چشماندازهای آینده ایجاد شود.
دکتر علی اکبری تصریح کرد که در فرآیند تدوین سیاستهای محوری، دیدگاهها و نظرات ارکان مختلف دانشگاه در سطوح مدیریتی و اجرایی در ستاد و صف به صورت جامع و همهجانبه مورد نظر قرار گرفته است. وی اضافه کرد که تجارب میدانی حاصل از حضور در دانشگاه، بازدید از واحدهای استانی و نشستهای انجام شده با مجریان و سیاستگذاران، به عنوان ابزارهای کارآمدی برای شناسایی دقیقتر انتظارات، ظرفیتها و چالشها، نقش برجستهای در افزایش اعتبار و واقعیبودن این سیاستها ایفا کرده است.
политиک های محوری دانشگاه جامع علمی کاربردی در 10 محور اصلی شامل محور اول: توسعه استراتژیک و هدفمند، محور دوم: متناسبسازی آموزشها با آمایش ملی- منطقهای، محور سوم: ساماندهی مراکز آموزشی، محور چهارم: تحقق حکمرانی مطلوب، محور پنجم: مدیریت هوشمندانه منابع، محور ششم: کاربردیسازی دانش و دستاوردهای پژوهشی، محور هفتم: بهبود مستمر و تضمین کیفیت، محور هشتم: استقرار نظام احراز صلاحیتحرفهای، محور نهم: ارتقای اثربخشی فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی و محور دهم: برندسازی و تقویت مزیتهای رقابتی به همراه اهداف اصلی مورد نظر تنظیم شده است.
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد که این محورها با توجه به ماموریت و نقش دانشگاه در رفع نیازهای جامعه هدف، چشمانداز جامع و دقیقی را برای حرکت به سمت اهداف بلندمدت ترسیم میکنند. وی اظهار داشت که با ابلاغ این سیاستهای محوری، انتظار میرود برنامههای راهبردی و عملیاتی دانشگاه اعم از کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت و برنامههای پیشنهادی مدیران دانشگاه متناسب با آن بازنگری یا تدوین شده و ضمن جلب مشارکت تمام ذینفعان، اقدامات اساسی برای تحقق آن به صورت همهجانبه در تمام ردههای سیاستگذاری و اجرایی صورت گیرد.
حال سؤال این است که چطور میتوانیم با دستاندازی به این سیاستهای محوری، یک الگوی شکوفا شونده برای توسعه و شکوفایی شغلی طراحی کنیم؟ آیا با بازنگری در برنامههای راهبردی و عملیاتی دانشگاه، میتوانیم به طور 효과مندانه، شغل و معیشت را برای جامعه هدف پیوسته تر بسازیم؟ پاسخ به این سوالات با تحلیل به درستتری میتوانیم به پاسخی صحیح تر و جامعتری برسیم.