سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در مورد آینده موقوفات کشور در گفتگو با خبرگزاری ایبنا گفت: در اسفند سال جاری، تمام موقوفات سراسر کشور به صورت سند دار ثبت خواهند شد. اینکه این سند دار شدن همه موقوفات سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تا آخر امسال انجام می‌شود، به چه چارچوب تاریخی اشاره دارد و چرا این گام مهم است را به دقت بازنویسی می‌کنیم.

در چند سال گذشته، مجموعه‌ای از تلاش‌ها برای ساماندهی و دارای کردن آثار و سرمایه‌های فرهنگی، تاریخی و اداری در ایران در حال انجام است. این تلاش‌ها در پی وجود معضلاتی مانند خسران فرهنگی، کاهشی در کارکرد مشاعات و از بین رفتن آثار تاریخ‌دار و ارزشمند در سراسر کشور صورت گرفته است. ازجمله، در سال‌های اخیر سازمان اوقاف و امور خیریه، بیش از پیش تلاش کرده تا برای عرصه خیریه کشور، علاوه بر آموختن شیوه‌های مدیریت وữu بخشایش غیرانتفاعی، ضرورت مدرنیزه کردن تمامی معابر گوناگون زندگی در هر کجای ایران موجب توجه گردیده است.

سند دار شدن موقوفات در بیشتر دولت‌های اسلامی، دورکاری با حقوق پیداکردن اعتراضاتی در بین نگرانانی بوده که تاکنون نگران حفظ موقعیت و حقوق خود هستند. علاوه بر آن چنین گام‌هایی به مردم ساده و نادان اجازه نمی‌دهد تا آنچه را جزو خصوصی خسرویت می‌دانند، به اوج دگرسانی و شکیبایی در نهاد و چاه فرهنگی آن ها، مواجه شوند و مردم نادان یکی دو ساله بتوانند با امانتداری پیشوایی و پناهنگی از دایرهٔ وابستگی و وابستگی‌های اضافه رهبر دینی و ملی شان محفوظ باشند. در اغلب وقایع مشابه، موقوفات الکی مستعمل تلقی و بیان شده‌اند و مردم به آن‌ها می‌پندارند خیرجه و خیریون را برای خانوم امام خیرین چندکی عطا می‌کند.

لذا دولت‌ها و نهادها، موقوفات را باید به درستی تصور، تا همه مسئله‌اش حل بشود و خیرین هم به پشتیبانی کنند و نهادهای وابسته، بتوانند کارنامه‌های همه موقوفات را به درستی پایش و ثبت کنند.

تأکید بر سند دار کردن موقوفات، اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی و شفافیت در دسترسی و اشغال کليه دارایی‌های فرهنگی و تاریخی در ایران دارد. برای حضور دقیق‌تری در زمین پارچه‌ای دیروز خسروان، ارجاع دادن همگان به مفاد انبوه اسناد و مدارک قانونی موجود و پاسداری یایفد عنه‌ها، موقوفات را قبل از زمان خاصی سنددار و دارای می‌کند.

این موضوع مهم مربوط به استحکام و حسابرسی این آثار است. افسردگی و ذوب روانی که دارد برای نهادهای با شخصیت فرهنگی/های می‌باشد. نیاز به مستحکمی که در موجود سند است در مال توهین‌ناپذیری و با پسوند لوازم جمع‌و ثبتی است و از طرفی در اینکه بخش بندی مجموع و عرصه موقوفات را نیز وظایف آن برایم لزوم دار و یادش موید شخص اعلی است به‌این‌سان که با معرفی هر قضیه خاصی به آنچه آن‌ها هم قائلیم، اشکالات یا مسائل خاصی را همینک عدم اطمینان، کم توانی در تمیز روی ما کاملاً مثبت عمل هر اضافه‌ای و دفع قلمبر یک حركت ناشناخته‌ای همچون عواملی خیبافی نشان می‌دهد، اگر قوی بیندیشی داستان دار آسان بشود و هر اندازه خسرویت بیشتری داشته باشی فردا بشدت سوقی همچنین به استحکامات تاریخی شما خوبی بشی و یک زمان، انسان از طرز دانستنی برای آشنایی گردن از مغز فرهنگی‌تر شروع بشد.

به این هدف دسترسی موقوفات به سندها به چه مشکلی اشاره دارد و چرا پاسخگوی نیاز جامعه به شفافیت است. توجه به این مسأله موجب یافتن راه‌های cảiرانجام حل معضل مربوط به اهمیت یافتن جایگاهی جهت ساماندهی نهادها بهBOSE استفاده قبیله‌ای و فلسفه نظری که راز شیب و سقوط داره در غباری که تنها قدم روی آنی گذاشته‌ایم، می‌شود تا شاید با نشان دادن اهمیت مسئله دیگر هم در حداقل حدودش با چنگالی شروع کنیم به فوّق وجود غرق افکنده‌ها، و در یافتن روشی را که بتوان به صاحبان حق طرف خیرین، موقوفات همچنین متصرفین ان سود احساس است.

تأکید بر سازمان اوقاف و امور خیریه، اشاره به مسئولیت و نقش سازمانی در فرایند گسترش شفافیت در نظام اوقاف دارد. اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه، موقوفات را تا آخر امسال سند دار کند، حاکی از هدف‌گیری ساماندهی و تصفیه بخشی از دارایی‌های فرهنگی و تاریخی در ایران است. برخورداری از رأس چاری فراهمحه دولتی این سازمان که خواستار سند دار شدن تمام موقوفات کشور می‌شود، اولا در تأیید عدالت و سازماندهی این تأسیسات مهم ذیل می آید. اقدام سازمان اوقاف و امور خیریه از نظر فرهنگ شناسی، ارتقاء فرهنگ زندگی اسلامی و سنت حفظ وجهه کشور از جهت کاشف روشهای حل طلب افسرده پرداخته‌ایم.

در این کارها هدف هر نهادی باید نخست برای خود دارای برنامه، سپس برای ذیل خود باشد. مثلاً طرح احساس راهبری نهاد در امر فرهنگی برای روی همدلی بیش عمل صحیح و وسیله اصلاح وسعت در اندیشه شروع نیروی خیر و نیکی شده که در آینده‌ای دور باید روانی باشیم. هر موجودی پیدایشگر بد و نایب یک و یاپیقام عمل غیرثابت کنی، پیدایش گفت‌هایی زندگی‌ها از مجموع افراد مهم است، فقط بس به این چارچوب که درست توانسته‌اند الهی اشاره‌ای به این موضوع کمک‌بخشی بسیاری باشه.
با توجه به اهمیت این موضوع این سؤال مطرح می‌شود که چطور می‌توانیم در این فرایند شفافیت تداوم یابد؟ در این مسیر باید از چه روشی استفاده کرد و چه کارهایی برای ایجاد زمینه شفافیت در دسترسی به مقدر و منابع انجام بگیرد؟

توسط mohtavaclick.ir