رئیس فرهنگستان علوم در گفتوگو با ایسنا بر ضرورت فرهنگسازی برای تحقق شعار سال و هدایت سرمایهها به سمت تولید تاکید کرد. او در این بین بر اهمیت ملت بودن اعضای فرهنگستان و اقدامهای آنها در حل چالشهای بنیادین کشور تأکید کرد.
در این مصاحبه که در به مناسبت فرارسیدن نوروز باستانی انجام شده است، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم فرهنگستان را به مجموعه منسجمی تبدیل کنیم که اثرگذاری خودش را با این هویت جمعی در جامعه نشان دهد، این میتواند برای کشور اثربخش باشد و تلاشهای فرهنگستان را موفق کند، تا اینکه ما فردی و جز به جز بخواهیم یک کارهایی را انجام بدهیم.
وی همچنین تأکید کرد که با شکلگیری این ذهن مشترک، انرژی و اثرگذاری فرهنگستان برای سیاستگذاران و مسئولان کشور چندین برابر خواهد شد.
رئیس فرهنگستان علوم در ادامه اظهار داشت: ما با این شکلگیری ذهن مشترک میتوانیم از یکدیگر برای حل مسائل کشور به عمل برخیزیم و در این مسیر همدلی، همفکری و یک ذهن مشترک جمعی میتوانیم اثرگذار شویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اشاره کرد که سال پیش رو ممکن است با سختیهایی همراه باشد. مخبر دزفولی در این زمینه به خوشحالی اشاره کرد که فرهنگستان به مدت ۷ سال بدون وعدهای از رهبر معظم انقلاب حمایتهای خود را همچنان ادامه داده است.
وی در ادامه صحبتها، سال ۱۴۰۴ را “سرمایه گذاری برای تولید” نام گذاری کرد و وظیفه نهادهای علمی مانند فرهنگستان را فراتر از تکرار شعار دانست.
رئیس فرهنگستان علوم بیان کرد که قرار نیست که همان حرفی را که رهبری فرمودند، تکرار کنیم. ما قرار است مراحل بعدی و روشهای اجرایی شدن و محقق شدنش را در کشور دنبال کنیم.
وی یکی از رسالتهای کلیدی فرهنگستان در این راستا را فرهنگسازی در موضوع ارزش سرمایهگذاری در تولید عنوان کرد و افزود: باید تلاش کنیم سرمایهگذاری در مسیر تولید (نه دلالی، نه واسطهگری) به یک ارزش در کشور تبدیل شود، تا همگان تلاش کنند از مسیر درست، حلال، سالم و پاک خلق ثروت کنند.
رئیس فرهنگستان علوم از برنامهریزی برای حضور مستمر خود به همراه معاونان در جلسات تمامی گروههای تخصصی فرهنگستان طی ماههای آتی خبر داد. وی هدف از این اقدام، مباحثه مشترک، مفاهمه، همفکری و هماندیشی بهمنظور تعریف دقیقتر مأموریتها و مسئولیتهای هر گروه در قبال مسائل کلان کشور و اسناد بالادستی عنوان کرد.
دکتر مخبر دزفولی با اشاره به تجربیات جهانی آکادمیهای علوم در این زمینه، این اقدام را گامی در جهت استقلال انرژی، بهینهسازی مصرف و الگوسازی برای سایر نهادها و سازمانهای کشور ارزیابی کرد.
رئیس فرهنگستان علوم در خاتمه، ضمن قدردانی صمیمانه از همراهی، همکاری و همفکری دیرینه همکاران، استادان و اعضای فرهنگستان که موفقیتهای این نهاد مرهون تلاش جمعی آنان بوده است، خواستار تداوم و تقویت این همکاریها در سال جدید شد.