رفته رفته، ممکن است مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا نیز به وجود بیاید. فریدون باقری در این زمینه اعلام کرده کهRecently ترامپ نامهای برای رهبر ایران نوشته است و پاسخ درخوری را با لحاظ تدابیر رهبر ایران دریافت کرده است.این تدابیر شامل این موارد است:1- ایران آغازگر جنگ نیست2- هرگونه تهدید را با تمام قوا پاسخ خواهد داد3- به دنبال آرامش در منطقه است4- در مسئله هستهای به دنبال سلاح هستهای نیست و نیازهای ملت خود را در هستهای دنبال میکند5- مذاکره مستقیم نخواهد کرد اما مذاکره غیرمستقیم ایرادی نداردعباس عراقچی نیز اخیرا عنوان کرده بود که به دنبال این هستیم که مسیر مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را بیازماییم.اعلامات پررنگ و اما با نگاهی به گذشته محدو دارشمالnýmihanlteیک مقاله را برای تحلیل و بررسی این موضوع با حجتالاسلام و علی محمدی، تحلیلگر روابط بینالملل مینویسیم.
**مذاکره غیرمستقیم بین ایران و آمریکا تأیید شده است. در چه شرایطی این اتفاق میتواند زمینهساز مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا شود؟**
تهران در حال حاضر در حال آموزش احتمال جدیدی برای مذاکره با آمریکا است. ترامپ برجام را در سال 2018 نادیده گرفت و پس از آن 1800 تحریم جدید علیه ایران اعمال شد. در واقع این ترامپ بود که کار مذاکره و تعامل آمریکا با دیگر کشورها را سخت کرد. به همین دلیل نیز در شرایط کنونی مقامات جمهوری اسلامی نسبت به مذاکره با ترامپ با نوعی تردید مواجه هستند که آیا وی به توافق و تفاهم احتمالی در عمل پایبند خواهد بود یا خیر.
همچنین ایران از این آمادگی برخوردار است که به صورت غیرمستقیم و توسط کشور ثالثی مانند عمان به صورت غیرمستقیم مذاکره کند. البته ایران بدون هیچ پیش شرطی مذاکره با آمریکا را آغاز خواهد کرد و ترامپ هم نمیتواند برای ایران هیچ گونه پیش شرطی قرار بدهد. نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که مذاکرات آینده ایران با آمریکا تنها درباره پرونده هستهای ایران خواهد بود و نه درباره مسائل دیگر. ترامپ باید به این نکته توجه داشته باشد و نباید به شکلی عمل کند که دست بالاتر در مذاکرات را دارد و پیش شرطهای دیگری را در این زمینه اعمال کند. در غیر این صورت میتواند زمینهساز مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا شود.