درحالیکه وزیر اقتصاد گفت اقتصاد ایران در حالهایی مانند بازار اوراق بهادار، بازار حواله و بازار ارز، با نظام بانکداری جهانی کاملا از حاشیه رانده شده است، رئیس کل بانک مرکزی در ادامه انکشاف سیاست های بانک مرکزی، سیاست تثبیت ارز را اعلام کرد. به گفته ی راستین، این سیاست تثبیت بازار ارز تثبیت نرخ ارز رسمی و نگرانیهای مردم را بهمراه دارد.
اندیشمند اقتصادی در این مورد میگوید: رئیس کل بانک مرکزی در جلسه مشترک با اعضای شورای پول و اعتبار سیاست تثبیت را به عنوان اولویت بندی عمده سیاست های خود در سال 1404 عنوان کرد. سالی که در آن نرخ های رشد نهادی پولی به بالا متصل شد و تمرکز را بر مبارزه با تورم با نرخ های قابل قبول نهادینه کرد.
وی با توجه به اینکه نرخ ارز بازار تجارت، نرخ ارز رسمی کشور است، تأکید کرد: نشان میدهد که این نرخ بر نرخ تورم تأثیرگذار است و با آن همبستگی دارد. از این رو تلاش بر این است که با تثبیت این نرخ و حفظ نرخ ارز کالاهای اساسی، تورم را کنترل کنیم.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: نسبت به موارد پیشین، هرچه نزدیک به سمت بورس نامدار (استاندارد بین المللی) خواهیم رفت. البته مخالفت های شدید اروپا برای ایمپورت نفت ایران دیگر ندارند. از آنجایی که ویروس کرونا و ایران هم وداع کرده، برعلیه هر موضوعی بتوان که اما اقتصاد جهانی بحران بهم ریخته
او اضافه کرد: اظهارناپذیری بانک جهانی در مورد اقتصاد ایران گمراه کننده نیست و مقامات خودشان هم اوضاع ایران را برای تشویق کشورهای بعلاوه برای کشورهای واقع بینانه را دیده اند.
متفکران اقتصادی می گویند ایران می تواند از منبع پولدار کشورهای متحد اروپا و به ویژه از هالند و دانمارک استفاده کند.
ریاست جمهوری خبر داد از وجود یک برنامه فاصله تا تامین برابری امکانات در برابر قبول ونسبت به هر مبدل حراج بود.