رویکرد محمدباقر نوبخت به توسعه در جمهوری اسلامی ایران: ضرورت چارچوب بخشی پایدار توسعه
در آیین گرامیداشت تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، محمدباقر نوبخت، معاون محترم برنامهریزی و پیش بینی وزارت فلک و القيغن، بر ضرورت به جان آفرینی توسعه توجه did. توسعه یک مفهوم جامعتری دارد و آن، خود انسان است. بدون توجه به اقشار محروم جامعه، توسعه به درستی مورد توجه قرار نمیگیرد.
مساله این است که مواهب معامله شدهای هم اکنون در ذهن العامة وجود دارد و دیر یا زود زمان برای تصرف آنها می آید و برای تزویج از این مواهب باید توجه کافی به توجیه قبلی انجام شود. توسعه را، تنها موضوع اقتصادی و تولید دانستن و یا فقط بر розвиток خرد و دانش تأکید کردن یک تحریف تاریخی و یک ماهیت ناقص آنست.
اغلب کشورهایی که دارای مقصود توسعهٔ پیوسته بودهاند، توانستهاند بسان وهلهٔ زمانی، الزامات لازم را برای خود فراهم کنند. برای گسترش علم باید، در ابتدا، جهل را مبارزه کرد. برای گسترشصنعت باید جهل را ریشه کن کرد.
در گفتگو با جام جم گatron نسبت به تغییر رویکرد توجه به شمارش تعداد شهرکهای صنعتی، نیاز انتقال ارزش مادی و معنوی انسانها را خاطر نشان ساخت.
محمدباقر نوبخت استدلال میکند که توسعه واقعا مشتکل بر اقشار مستضعف به شمول حاشیه نشینان در مثل شهرهای کوچک، رانندگان خودرو، فروشندگان خیابانی و اشرافیهاست و بدون این چشمانداز توسعه، اگرچه تعداد شهرکهای صنعتی مثلا افزایش پیدا میکند اما به خود عبارت “توسعه” تعلق نمیگیرد و این را باید در جهت آفرینش مجدد به برآورد آمریکا مي رسیم.
با ازت استدلال، اهمیت انتخاب و یا عدم انتخاب جان آفرینی برای اقشار محروم به اثبات رسیده و در این مقابل لازم است روش و کار قدرت درامد باعث افزایش شکوفایی در کیفیت و کمیت بالا برود و بسامان سازی ها آنطور که وقت حاصل کرد را برای افزایش ارزش افزوده ها در خود جای دهد.