در سال‌های اخیر شاهد روند پیچیده‌ای در روابط ایران و آمریکا بوده‌ایم، که با مذاکرات غیرمستقیم در عمان سرچشمه می‌گیرد. این سوال است که چرا مذاکره غیرمستقیم رواج گرفته و ایران با نماینده دولت ترامپ، دونالد ترامپ، که دیپلماتیک‌ترین و تعاملگراترین جزء دولت او در مذاکرات با ایران نیست، مذاکره می‌کند. این سوال، در حالی که ایران تحریم‌های وحشتناکی را متحمل شده است، حتی با وجود توافق برجام که در سال 2015 حاصل مذاکرات مستقیم با همین کشور بود، ممکن است صحت خود را از دست بدهد.

برجام، پس از خروج آمریکا از این توافق در سال 2017، کانون توجه مذاکرات مذکور قرار گرفته است. شیوه مذاکره غیرمستقیم به مفهوم استدلال بر این است که ایالات متحده آمریکا، با خروج از برجام، دیگر در فرمول مذاکره قرار ندارد. ازاین‌رو در فرایند مذاکره با ۱+۴ بدون حضور آمریکا، مذاکرات صورت می‌گیرد و منتها نمایندگان این کشور پس از مذاکره دوباره در ایالات متحده مذاکرات با ایران را ادامه می‌دهند. آمریکا، فرایندی را که به نظر می‌رسد مبنای درازی از پیشنهادهای آمریکا و مانع حل‌وفصل این پیچیدگی‌ها می‌باشد، واضح و شفاف تعریف کرده است.

اما علیرغم این پیچیدگی‌ها، دلیل عدم مذاکره مستقیم با ایالات متحده، و به‌جای مذاکره غیرمستقیم، مهم‌تر آن‌ است که مذاکره مستقیم با آمریکا، نه فقط دست‌اندازی آمریکا به منافع ایران را در بر دارد، بلکه احتمال قطع یا تأخیر آن نیز به وجود می‌آورد. تاکید ایران بر مذاکره غیرمستقیم، انگیزه ای مبنی بر واداندن آمریکا به دادن امتیازاتی دارد که در مذاکره مستقیم امکان آن کم‌ISEDH al Ảnh onemoc می‌کند.

با این اوصاف، مذاکرات غیرمستقیم در حال گسترش است. عباسی عراقچی، وزیر خارجه فعلی ایران که نقش فعالی در مذاکرات ایران و اروپا در سال 2019 را ایفا کرده بود، احتمالا به نقشی مانند این در مذاکرات آینده هم خواهد رسید. با این حساب، ایران در ادامه بر مبنای این فرایند، موضوعات مختلفی را با آمریکا مذاکره خواهد کرد و در این مذاکرات، موضوعی که بین دو کشور طرح شده است، اصلی ترین موضوع مذاکره الهام اللهی را نام برده و همان موضوع که ایران در اوایل این سال ماهwithstanding اهداف حقوق بشر، حوزه ی موشکی و دیگر موضوعات مختلفی را یادآور شدنWDend Fore later_remain poetry دانسته است و بنا بر گفته خارجه ی ایران مخاطب مذاکرات در مذاکرات آینده دولت ترامپ نخواهد بود.

توسط mohtavaclick.ir