سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، گفت که اعتبارات محرومیتزدایی مستقل از پروژههای توسعهای هستند. وی تأکید کرد که شهرداری بهعنوان یک رکن اجرایی، مسئولیت اجرای برنامههای محرومیتزدایی را بر عهده دارد، درحالیکه شورای اسلامی شهر بهعنوان نهاد سیاستگذار و ناظر عمل میکند. حسینی اظهار داشت که سند راهبردی ۲۰ساله برای توسعه شهر طراحی شده است و در حال حاضر، ۳ درصد از بودجه عمرانی شهرداری به هر محله اختصاصیافته و نقاط قوت، ضعف و اقدامات لازم در هر منطقه مشخص شده است. این اعتبارات صرفاً برای رفع محرومیت مناطق کمبرخوردار است و نباید با پروژههای عمرانی دیگر تداخل داشته باشد.
وی گفت که پروژههایی مانند احداث پل شهدای حرم احمد بن موسی(ع) بخشی از برنامههای توسعه شهری است که در نقاط مختلف شهر اجرا میشود، اما این موضوع جدا از اعتبارات ۳ درصدی محرومیتزدایی است. حسینی به برخی کمبودها در زیرساختهای شهری اشاره کرد و گفت که پس از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز در برخی گذرهای شهر، مشکل آبهای سطحی وجود دارد و حتی مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. این مشکلات نیازمند رسیدگی ویژه است.
حسینی به همکاری بین بخشی با سایر دستگاههای اجرایی اشاره کرد و تصریح کرد که بخشی از اقدامات محرومیتزدایی با مشارکت نهادهای دیگر مانند سپاه انجام میشود. در این راستا، تقسیمبندی مسئولیتها و سهم هر دستگاه مشخص شده است. وی همچنین به برگزاری جلسات ویژه محرومیتزدایی بهصورت ماهانه با حضور دستگاههای اجرایی تأکید کرد و اظهار کرد که ارائه گزارش اقدامات انجامشده، باعث شفافیت بیشتر و تسریع در روند محرومیتزدایی خواهد شد.
پیشرفت شهر و زدودن غبار محرومیت از اهداف مهم مدیریت شهری است. حسن اسدی، شهردار شیراز، گفت که زدودن غبار محرومیت بهویژه از محلههای کمتر برخوردار شهر را از اهداف مهم مدیریت شهری شیراز دانست. وی اظهار کرد که امروز مدیریت شهری شیراز علاوه بر پروژههای متعدد و بزرگی که در سطح شهر اجرا و یا در دست اجرا دارد، در حوزه محرومیتزدایی نیز در قالب فعالیتهای جهادی برای رفع و یا کاهش محرومیت و مشکلات در محلهها بیش از ۸۰ پروژه در مناطق یازدهگانه شهرداری شیراز تعریف و در دست اجرا دارد.
اسدی به اهتمام خوب بین شهرداری، شورای اسلامی شهر و سپاه اشاره کرد و گفت که حاصل این تعاملات و جلسات، اجرای پروژههای متعدد در حوزههای مختلف خدمترسانی به مردم بوده است و بهجرئت میتوان گفت، امروز در حوزه محرومیتزدایی مدیریت شهری دارای یک عملکرد و کارنامه قابلقبولی است. وی با بیان اینکه طبق یک برنامهریزی دقیق و در راستای رفع و یا کاهش محرومیت پروژههای خوب و تأثیرگذاری در نقاط مختلف شهر در دست اجرا است، به شهروندان نوید داد که سال ۱۴۰۴ سال به ثمر نشستن و بهرهبرداری تعدادی از این پروژهها باشد.
اسدی همچنین، ایجاد زیرساختهای شهری را نشان توسعهیافتگی و بهنوعی رفع محرومیت از چهره شهر دانست و گفت که اگر امروز بزرگترین تقاطع چندسطحی جنوب کشور در شیراز اجرا شده و یا اینکه دستگاه حفار مکانیزه تی بی ام در یکی از خطوط مترو به منطقه کمتر برخوردار شهر میرسد و دهها پروژه دیگر نظیر بزرگراه، تقاطع غیرهمسطح و… در شیراز اجرا و یا در دست اجرا است، تمامی این زیرساختها رفع کمبودها و نیازها و توسعه و پیشرفت شهر را هدف قرار دادهاند و این خود نوعی محرومیتزدایی است.
وی با تصریح بر اینکه رفع برخی از نیازها نظیر احداث مدرسه، کلانتری، شبکه فاضلاب، آبرسانی، برقرسانی، بهداشت، بهزیستی و…. در حیطه وظایف و اختیارات دیگر دستگاهها است، بر لزوم همکاری این دستگاهها جهت اجرای کامل طرحهای محرومیتزدایی تأکید کرد. اسدی همچنین از افتتاح و کلنگزنی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه در مناطق کمتر برخوردار شهر طی یکی دو هفته آینده خبر داد.