**حسین افشین به همراه نمایندگان صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی، راهکارهای تسهیل و بهبود فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری را در نظر گرفتند.**
در نخستین جلسه اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور به موضوع اعتبار مالیاتی تاکید کرد. این گردهمایی با هدف یافتن راهکارهای تسهیل و بهبود فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری انجام شد. در این جلسه، او نقش مهم صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) در توسعه زیستبوم نوآوری را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و تأکید کرد که باید به آنها نگاه ویژهتر و اعتماد بیشتری داشته باشیم.
**اهمیت صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی در توسعه زیستبوم نوآوری**
حسین افشین بر اهمیت نقش صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی در توسعه زیستبوم نوآوری تأکید کرد. این نوع صندوقها بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای حمایتی از.Startupها و شرکتهای نوآورانه عمل میکنند. آنها راهاندازی شرکتهای نوین و تحقیقاتی را تسهیل میکنند و در این راستا منابع لازم را برای رشد و توسعه این شرکتها فراهم میکنند. همچنین، این صندوقها باعث ترویج ایدههای نوین و تحول در صنعت میشوند و در نهایت به رشد اقتصادی کشور کمک میکنند.
**چالشی که در فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی وجود دارد**
افشین همچنین به چالشی اشاره کرد که در فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی وجود دارد. او محدودیت منابع را به عنوان یکی از چالشهای پیشروی فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی عنوان کرد. بهطور مثال، بخش خصوصی در کشور ما منابع کافی را ندارد تا در اعطای اعتبار مالیاتی شرکتها حمایت کند. این در حالی است که از طرف دیگر، شرکتها و سازمانهای دولتی در گردآوری منابع و اعطای اعتبار مالیاتی مواجهند.
**راهحلهای بالقوه**
از آنجایی که این چالش ها نقش مهمی در تحدید صعود فرایند اعطای اعتبار مالیاتی ایفا می کنند باید ما راه حل هایی را برای حل این چالش ها بیابیم و اجرایی کنیم. یکی از راهحلهای بالقوه در این راستا دقت در فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی است. این فرآیند باید بقدری شفاف و دقت رویکردی داشته باشد که ذینفعان بتوانند از آن رضایتجویی کنند.
**اهمیت ارزیابی در چارچوبهای تعیین شده**
بهعنوان نمونه، افشین بر لزوم ارزیابی در چارچوبهای تعیین شده در قانون توسط کارگزاران ارزیابی اعتبار مالیاتی تأکید کرد. این امر به این دلیل اهمیت دارد که ارزیابی، فرآیندی میباشد که از لحاظ صحت و درصد دقت انجام بسیار متناسب و بهینه عمل میکند.
**پیچیدگی امید واشین در فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی**
افشین همچنین به امیدواری وی در مورد تحول و تحرک در فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی اشاره کرد. این موضوع یعنی تحول و تحرک در فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی، نشاندهنده امید واشین افشین به نحو انجام صحیح پروژههای حین سال آینده است. همچنین این امیدواری نشان میدهد که تغییر و تحول در این فرآیند، نه تنها در لحظه خساست، بلکه در آینده نزدیک ترویج دریافت خواهد کرد.
**علاوه بر این در سال 1403، اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری باعث شد صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی، ۳ تایی اتفاق و سیل مهمی را برای اولین بار در حیطه اعتبارات موجود در ایران تجربه کنند.**