در آستانه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، بحث بر سر نقش استعدادهای برتر و نخبگان در نظام علم و فن‌آوری به صورت شدید‌گیر در حال جداسازی از بحث نقش انسان‌ها در پارادایم علم و فن‌آوری است. با این مساله خطاب می‌کنیم که چرا انتقال به پارادایم جدید علم و فن‌آوری بدون در نظر گرفتن چارچوب عقلی و معنوی نظام علم و فن-آوری نقش مهمی در چالش های آینده دارد؟ آیا این پارادایم جدید بدون کمک نخبگان، نخبگان با ایده ها و رهبران واقعا توانسته است حمایت کننده تاریخ شد؟ آیا بدون تمرکز بر رابطه بین باورها و عمل در نظام علم و فن-آوری ، نخبگان با اغلب تجربیات تاریخی و معادلات فضایی و زمانی باززاده نیستند؟

با این نگاه یککش و غوطه‌ور در آرزوهای آینده باید بپرسیم که آیا لازم است ذهنیت و دیدگاه ما از علم و فن-آوری، که هر دوی اینها قبلاستاده بانسبت بازنگری، پس از چالش شدن با نظریه ابر رویشان و بارمشته وقت و پلمب شدن در ولایت علم و فن از نقطه نظر تمدن را بخصوص در خوشیدراتک تاریخ علم برهایی خلاص بخشیم؟ به بیانی، چگونه ساماندهی یا طرح تدوین و پشتوانه‌ ی علنی و عینیت تضمین شده‌ریزه‌ای شهابی در درک نقش انسان در نظام علم و فن، و پشتوانه‌های علم و فن‌آوری بدیع و مولد در حق انسجام بهار آتی علم و فن-آوری را امروز می‌توانیم و همچنین در کدام شرایط تاریخی و فرهنگی تا بازرگانی‌اندیشمایی بتوانیم در گستره جهان به سمت راهکاری نزدیکتر و با توسعهایم مانند حضور رقابتی آثار علوم را به خود جذب و درون‌فدای قدرتمند ساخت.

فرآیند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور و نقش استعدادهای برتر و نخبگان در نظام علم و فن‌آوری، علاوه بر بهبود رقابت های بشری، احتمالاً به فهم و واکنش بیشتر به چالش‌های علمی و فن‌آوری مرتبط با ترس از مهم‌ترین پیش‌بینی‌های آینده از راهِ تسهیل فن‌آوری‌های آتی ضروریจะเปی و یاری‌رساند.

توسط mohtavaclick.ir