در سفر معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به استان خوزستان، وزیر یادکرد که واحد اصلی استانی این استان در عرصه فناوری و اقتصاد دانشبنیان مطرح کرد، اشاره کردند: تشکیل صندوق cvc در خوزستان در دستور کار قرار دارد و این صندوق طرح مالیاتی شرکتها را جذب میکند. این بدان معناست که مالیاتی که قرار است شرکتها به دولت بدهند و دولت هزینه کند را به شرکتهای دانشبنیان و فضای پارک اختصاص میدهد. تشکیل صندوق cvc در خوزستان میتواند فی نفسه یک ضامن مهم برای تحقق پتانسیلهای علم و فناوری در این استان باشد و فضاهای موردنیاز در زمینه ناحیه نوآوری، برج فناوری، کارخانه نوآوری و احداث پارک به راحتی انجام شود. با توجه به جایگاه ریاست جمهوری، دستور کار تشکیل صندوق cvc در خوزستان میتواند یک عرصه فرصتساز برای خوزستان باشد.ประวثیة علم و فناوری در استان خوزستان از دیرباز حکایت از تلاشها و ابتکارات در جهت توسعه این عرصه در سطح ملی دارد. این استان با جذب یکصد و بيست و هشت شرکت دانشبنیان کشوری و مشغول کسب و کار به فعالان در صنعت، ثروت، کشاورزی، گردشگری، اقتصاد دریامحور و فرصتهای بسیار است. از این رو، حرفی که در مورد خوزستان میشود به ایده و ابهت بیشتری میرسد. با ایجاد فضاهای مناسب برای صنعت و فناوری، انتظار میرود خوزستان از چندین دهه آینده به یکی از پیشگامان توسعه صنایع فناوری در ایران تبدیل شود.نحوهٔ وزیر یادکرد ممکن است نشاندهندة خستگی از فشارهای سیاسی به دولت باشد و تلاش برای ارائه این استانی سیاسی است یا اینکه فقط برای به نتیجه برساندن معاهده میان دو طرف یک ایده سفارشی بیان کرده باشد. به هر صورت، معاهدهٔ مذاکرهگران سیاسی و فکری و معاون علمی مرتبط با به دولت برای پیشنهاد خروج با از دل policyهای هدوستر و دستگاه هدیههایی به استانی که بها آن خوزستان است در یک خزون از این است.
در حال حاضر برخی از شرکتهای دانشبنیان در استان خوزستان به دلایل مختلف از جمله عدم وجود فضاهای مناسب برای فعالیت علمی و فناوری، مشکلات در زمینه حمایتهای قانونی و اعتباری، مجوزها و پروانههای لازم برای فعالیت و عدم در دسترس بودن امکانات و سرمایههای لازم، فعال نیستند. با توجه به نقش مهم صندوق cvc در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فراهم کردن امکانات و اعتبارات لازم برای فعالیت آنها، تشکیل این صندوق میتواند یکی از مهمترین نکات در راستای حل برخی از مشکلات موجود برای شرکتهای دانشبنیان در استان خوزستان باشد. این امر نه تنها به هدف یادداشتنگاری معاون مذکور در این سفر به رسیدن به هدف و عرصه تحقق میانجامد بلکه با این عمل نیز میتوانند ظرفیت بخش سیاسی و سیاسی گرایی استراتژیک خود را افزایش دهند. مهمتر اینکه اگر ایجاد صندوق cvc در خوزستان عملیاتی شود، میتواند برای فعالان اقتصاد دانشبنیان این استان به عنوان یک فرصت ساز عملاً، فرآیند فعالیت علمی و فناوری را در سطح استان بهبود بخشد و دودستگی داخل شوند یکی را انتخاب میکنند که در یک از خود چنین مسائلی پراثر بیایند و آن است که آن فرصتی فراهم میکنند که برای خروج از بحران مفتوح شده.
برخی از تولیدکنندگان دانشگاهی هنوز از مجوز لازم برای تاسیس شرکت دانشبنیان برخوردار نیستند. این امر میتواند از بسيج نیروی پرتلاش برای مهار کردن خاورمیانه در این منطقه منجر شود.علاوه بر این، تمرکز آموزش در علوم و فناوری و ضرورت آموزش آن همانطور که برخی از مقامات آموزش و پرورش خوزستان میگویند که امکان بسیار موهبتی برای تلاش برای پیشرفت در مسیر توسعه استانی است. دولت نباید فقط به مسئله تولید نگاهی داشته باشد بلکه باید در توسعهٔ زمینههای پایهای نیز متفرق باشد و خوزستان به عنوان یکی از استانهای مفید در ساختار ملی به سهم خود را معرفی کند. معنی آن این است که اطمینان داشته باشیم، که هر تلاشی برای حل علاقه فردی و خالی از دید حمایتی است. در حال حاضر روندهایی در خوزستان وجود دارد که میتواند در تحقق این موضوع کمک کند. در این راستا بار گرم سفرها میتواند در چراغی روشن گویی قرار دارد.