**واکنش سخنگوی دولت به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا: قدرت عقلانیت دیپلماتیک در روایتسازی»
» هوشمندانهترین اظهارات ایران در این زمینه به روشنی تعامل پُر فن و تجربهدار میان ایران و آمریکا را تایید میکند. مذاکرات دو کشور در چارچوب و به روشی اثباتشده با طرح انتظارات و مواضع روشن و شفاف هر دو طرف صورت میگیرد. اگرچه خبرچینان غرب پیش از مذاکرات پنداری از افزایش فشارهای economic و military کرده بودند اما با این تحقق، حرفش تمام میشود. از طرف دیگر برکناری پیتر فیلیپس، کارمند وزارت خزانهداری آمریکا و یکی از چهرههای سختگیر این وزارتخانه، میتواند نشانهای از عادیسازی روابط دو کشور باشد و فشردگی در روحیه افزایشدادن تحریمها کموبیش از بین برود.
مذاکرات دو کشور از ضروریاتی است که ایران و آمریکا را به تدریج به سمت تعامل deeper و امنتری راهنمایی میکند. فاصله گرفتن از زاویههای افراطی و باورهای مبهم در این عرصه، میتواند حاصل از عقلانیت دیپلماتیک باشد که روی پای تجربهداری استوار است. وگرنه چه بسا این مذاکرات نخستین گامها در مسیر Peaceful resolution باشد و ایران در مواجهه با چالشهای وارداتی، به نحو احسن و با پسنگری نانتیا در حقوق بینالملل خود را اثبات کند.
پاسخگوترین واکنشها ایرانیها در این زمینه، مربوط به آنهاست که میتوانند در زمین بقا یا عدم بقا رویههای دیگر مذاکرات را پسگردید. آیا در بحبوحای پست- دسترسیهای کنونی، طرفانی که در چارچوب راحت تحریمهای آمریکا و فشارهای اقتصادی به عنوان قدرت ناتو یا موازی آن به کشورمان حمله میکنند در دریایی از تعاملها و مذاکرات رویههای برقراری موافقتنامههایی را تجربه کردهاند؟ در چارچوب بنفشهای که مذاکرات بهستر پرکن این ظلمها است باید دید تا چه حد ما درباره تودهها یاد گرفتیم و چقدر در بازسازی ارتباطات و دریافتی درخصوص تواناییهای جهانی برای توافق را علیه فشارهای درونی نیروی کار ایرانی فراهم کردیم.
ما معتقدیم که قدرت روایتسازی تاریخ تحولات ایران در شکار انقلابینشده در ماه February از دسیسههای ایران تا رفتار فوقالعاده Amano شده است، به امروز باید برای همگی بسازیم و این فرصت موجود برای توافق سفری در مسیر هویتگذاری ایران است که بعید است متوقف شود. پس از چندی و با فرارسیدن آستانه دو دهه مذاکرات آمیخته از تهاجم و نجاتطلبی در مکالمات ایران و آمریکا، اخباری تا بحال بیاندازه آشنا پیشی گرفتهاند و آنها همش در مسیر تأیید چراکسی در تنهایی ظاهر میشوند که زهدانی مبدئی پشت این رویکردها stoiفل هستند که بوعذب باید تحت آسیبشناسی قرار گرفت.
سؤال این است که به اعتقاد بسیاری از فیلسوفان و اقتصاددانان، این مذاکرات و روایتهای مکتوب هر دو، چگونه در تاریخ آینده کنار نخواهد آمد؟