در آخرین گام برای نوسازی سیستم تعیین شهریه مدارس غیردولتی و مراکز غیر دولتی، سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی به دولت هشدار داد که عدم مدیریت شهریه در مدارس و مراکز غیردولتی میتواند منجر به فرار زدایی فرهیختگان از مناطق میشود. این در حالی است که هر ساله با افزایش شیب شهریه در مدارس غیر دولتی و تشدید کمبود بودجه خانوادههای معیشت ضعیف، خانه بدون خونهها و فرار زدایی فرهیختگان از مناطق بیشتر میشود.
در همین راستا محمود زاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی از قانونالگوی جدید تعیین شهریه برای مدارس و مراکز غیردولتی صحبت کرد. وی اظهار داشت: هفت عنصر اصلی در تعیین شهریه مدارس غیردولتی در نظر گرفته شده است که به تنهایی ۱۵۰ شاخص را در بر میگیرد. تعداد این عنصر مهم نشان میدهد که تمام جوانب در تعیین شهریه به دقت و موشکافانه در نظر گرفته شده است.
وی به عنوان مثال عنوان کرد: نرخ تورم، آمایش منطقهای، فعالیتهای آموزشی و پرورشی، دوره تحصیلی، فضا، امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی از اصلیترین آیتمهای تعیین شهریه است که برای هر مدرسه و مرکز متفاوت است. هیچ آیتمی از این هفت عنصر که به تنهایی یا حتی در ترکیب با دیگر عناصر، اهمیت محسوسی در تعیین شهریه مدارس غیردولتی نداشته باشد، وجود ندارد.
او همچنین افزود: افزایش درصدی شهریه به صورت یکنواخت برای مدارس و مراکز غیر دولتی ممنوع است. سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی در پی برقراری چارچوب مشخص و معیارها و کارگزینی دقیق در تعیین شهریه مدارس و مراکز غیردولتی، دولت را تشویق به معرفی الگوی جدید مشخص روشن کرده است.
با توجه به اینکه به حسب تعهد سازمان هر مدرسه و مرکز که در شرایط ملایم تر شرایط هنوری مثلا، کمبود استخدام کارمندان، کمبود امکانات و پروانهای سرپا مینهد، شایان است که تمامی مشاغل بسیار هنرمند و با حمایت و در اختیار مدارس قرار دادن امکانات و حتی تعدادی از امکانات از جمله لوازم گروهی در اختیار ایجاد شود.