رئیس جهاددانشگاهی پس از اظهاراینکه این نهاد، باشگاه سیاسی و بنگاه اقتصادی نیست و درهای آن به روی همه دلسوزان آن باز است، گفت: تقویت فعالیتهای فرهنگی به عنوان پیشران امور علمی و تحقیقاتی و ایجاد چند سازمان علمی جدید از اولویتها در دوره جدید است.
علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی در آیین تکریم و معارفه روسای سابق و جدید سازمان جهاددانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با بیان اینکه «در نگاه فرهنگی انقلاب، نامی از شهدای جهاد مطرح نبود» اظهار کرد: ما شش ماه تلاش کردیم تا نام آن عزیزان را از زیر خاک بیرون بکشیم و برجسته کنیم. درخشش امروز ما، نتیجه همان خونهای پاک است؛ خون جوانان دلاوری چون شهیدان توکلیها و صبورها، که هر یک هدف فرهنگی و پرچم فرهنگی بودند.
وی افزود: نام آنها روشن است، اما ما کجای کار هستیم؟ من واقعاً در برابر عظمت و حمایتهای رهبر انقلاب اسلامی از جهاد دانشگاهی، احساس شرمندگی میکنم. آیا توانستهایم پاسخگوی این عظمت باشیم؟
بتا بخشی از سخنان رئیس جهاددانشگاهی:
از اعضای هیئت امنا و شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر کردم. من برای این مسئولیت، تنها با خلوص نیت و استغاثه، با خدای خود سخن گفتم. دکتر عارف بنده را احضار کردند و خواستند که ریاست جهاد را برعهده بگیرم و نهایتاً به این نتیجه رسیدم که این مسئولیت را بپذیرم و با تمام تلاش در راستای اجرای این مسئولیت قدم خواهم برداشت.
دانشگاه باید به روی دانشجویان باز باشد
نیاز به رهایی ظرفیتها و انجام چند کار اساسی داریم. نمیخواهیم خلاف قانون و ضوابط کشور عمل کنیم، اما نباید با مقررات خشک، فعالیتهای دانشگاهی را محصور کنیم. دانشگاهی که در آن درها به روی دانشجویان بسته باشد، رویانی جدید متولد نخواهد کرد.
خطاب به مسئلین در این زمینه، رئیس جهاددانشگاهی گفت: باید اجازه دهند در واحدها و پژوهشکدهها آزادانه فعالیت کنند. نباید با محدودیتهای اداری حرکت علمی کشور را کند کنیم.
سازمانهای علمی جدید با حضور نخبگان شکل میگیرد
زمینه برای شکلگیری سازمانهای علمی جدید با حضور نخبگان با حضور نخبگان وجود دارد. به عبارتی اینکه به داوطلبان این زمینه اجازه میدهیم خودشان اینجا بیایند و در اختیار ارشاد آیین عملشان را بگذارند و ما با بخشهایی که در دستور کار قرار دادهایم اقدام کنید.
در یکی از بخشها میخواهیم در حالات فیزیک کوانتوم، هوش مصنوعی و مدیای مغزی تولید نفتی و…) داشته باشیم. از جمله در واحد تهران جهاددانشگاهی، ۳۰ جوان نخبه گرد هم آمدهاند. اگر فاصله تصمیم تا عمل و نتیجه را کوتاه کنیم، میتوانیم تحولات بزرگی رقم بزنیم.
جهاد دانشگاهی متعلق به همه است، ارث پدری کسی نیست
اینجا ملک شخصی کسی نیست، ارث پدری هیچکس نیست. هرکسی دلش برای کشور میتپد، میتواند در این مسیر به جهاد کمک کند. همه مسئولین در مقابل جهاد وظیفه دارند و جایی برای سهمخواهی شخصی نیست.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به راهاندازی پژوهشکدههای مختلف گفت: ما در خدمت حوزه فرهنگی کشور هستیم. هرکجا کار مانده، باید آن را از زمین برداریم. نباید خرابکاریهای دیگران را به پای جهاد گذاشت.
بزرگترین پسران ایران
گفت: درک و شعور تیزهوش به عنوان یک قدرت مولد، عوض نسخههایدارویی تجارت انجام برسد؛ چنین نگاه از جامعه پیچیدهای بوجود میآورد که در آن داشتهها در تضاد با باورها است. ما همیشه وانمود کردهایم که ایدئولوژی وپیشرفت و تجارت را میتوان کنار هم گذاشت.