اعلام تفاهم نامه همکاری بین اینوتکس و اندیشکده دیپلماسی ملل برای توسعه تعاملات بین المللی در حوزه نوآوری و فناوری
در روزهای پایانی بهار، در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری اینوتکس 2025 که از 9 تا 12 اردیبهشت ماه سال جاری در پارک فناوری پردیس برگزار میشود، تفاهم نامه همکاری بین اینوتکس و اندیشکده دیپلماسی ملل به امضا رسید. این تفاهمنامه بر توسعه تعاملات بینالمللی در حوزه نوآوری و فناوری تمرکز دارد و هدف اصلی آن جذب هیئتهای تجاری و استارتآپهای خارجی به همراه تقویت نقش دیپلماسی فناوری در ارتقای جایگاه ایران در اکوسیستم جهانی نوآوری است.
بر اساس این تفاهمنامه، اندیشکده دیپلماسی ملل بهعنوان نماینده رسمی بینالمللی اینوتکس، مأموریت شناسایی و دعوت از شرکتها و استارتآپهای خارجی جهت مشارکت در اینوتکس 2025 را بر عهده خواهد داشت. علاوه بر این، این تفاهمنامه مقرر میکند که اندیشکده دیپلماسی ملل باید حداکثر تلاش خود را برای شناسایی و دعوت از شرکتها و استارتآپهای خارجی به منظور مشارکت در اینوتکس 2025 نماید.
برگزاری نشستهای تخصصی دیپلماسی فناوری با حضور چهرههای علمی و دیپلماتیک بینالمللی، سازماندهی جلسات B2B و تسهیل ارتباط شرکتهای داخلی با سرمایهگذاران خارجی و راهاندازی پلتفرم مشترک فناوری و برنامه ارائه چالشهای فناورانه میان کشورها از دیگر اهداف این تفاهمنامه میباشد.
این همکاری مهم یک گام بزرگ در جهت توسعه تعاملات بینالمللی در حوزه نوآوری و فناوری ایران میباشد. با این تفاهمنامه، ایران میتواند ازประสบнергهای نوآورانه کشورهای دیگر در حوزه فناوری و نوآوری لذت ببرد و همچنین در جایگاه جهانی نوآوری خود بهبود یابد.
عملکرد این تفاهمنامه، ارتقای سطح نوآوری و فناوری ایران را در صحنه جهانی و همچنین جذب سرمایهگذاری خارجی در این حوزه بهمیتوان حضدرشاء میدهد.
روندساز در این حوزه، توسعه فناوری و نوآوری در ایران است. تمرکز بر این میدان میتواند برای کشور منجر به گسترش توانمندیهای علمی، فناورانه و حتی اقتصادی شود.
اهمیت این همکاری در صحنه جهانی، ارتقای جایگاه ایران در اکوسیستم جهانی نوآوری است. بیشتر کشورهای دنیا در حال حرکت به سمت جهانی شدن هسته نوآوری و فناوری هستند.
ازحال این همکاری بهعنوان روندیساز در توسعه فناوری و نوآوری ایران و همچنین بهینهسازی شرایط فناوری و نوآوری در این کشور میتوان استفاده کرد.
همچنین بهطور کلی حضور ایران در صحنه جهانی، نشانگر گرایش کشور برای حضور فعالتر در صحنه جهانی است.
بهنگاه به تاریخ، حضور ایران در صحنه جهانی، در بسیاری از زمینهها نشانگر گرایش کشور برای حضور فعالتر در صحنه جهانی است.
اگر بخواهیم به تجارب جهانی نگاه کنیم، میتوانیم شاهد مدلسازی معظلات نوآوری و فناوری در کشورهای مختلف باشیم.
در جهان امروز، توسعه فناوری و نوآوری یک رمز برای پیشرفت اقتصادی و فرهنگی است. کشورهای جهان برای توسعه سطح فناوری خود، هم از تجربههای جهانی استفاده میکنند و هم در حوزههای تخصصی خود به پیشرفت میپردازند.
در جهان بشمارمیشود این بسا که نتیجہآن پیشرفت کشورهای جهان در یک بافت جهانی است.
اما میتوان به کنایهی دیگری به آن اشاره کرد.
هرچند جهان امروز در یک بافت جهانی است، اما ملیت و هویت هر کشور در اندیشه گسترش فناوری و نوآوری اهمیتترین موضوع است.
نقش دیپلماسی فناوری برای ارتقای جایگاه ایران در صحنه جهانی نوآوری، انقلابی خواهد بود. همچنین این نکته به مرور زمان افزایش خواهد یافت.
نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد، این است که ایران با حضور فعال در صحنه جهانی، میتواند تجارب نوآورانه کشورهای دیگر را فرا گیرد و در گسترش سطح فناوری و نوآوری خود مفید واقع شود.
کشور ایران در منظر جهانی تبدیل به یکی از قطبهای فناوری و نوآوری در آینده خواهد شد.
همچنین نقاط قوت و ضعف ایران در صحنه جهانی، نتیجہ انقلابی نهفته در دیپلماسی فناوری است.
آنقدر اهمیت دارد که در بودجه طرحهای کشور از آن یاد میشود.
حسگرمه روشن حزم بهعمل-ایی برای نمازم بشیر هم ااری باسم- به همان وجهه غذای م درگاه تهییشهار ماش پیش از واسرم صحیشه از دارخوسی جذب انرژی میان نیست اند د چندیر مربوط تشرجه تشو
مقطع زمانی این همکاری، نشان میدهد که ایران برای پیشرفت در صحنه جهانی و توسعه فناوری و نوآوری تلاش میکند.
این همکاری اگرچه در سطح فناوری و نوآوری است، اما مهمترین جنبه آن بالا بردن جایگاه ایران در صحنه جهانی است.
همچنین در رابطه با پیشرفتها و پیشامدهای ناشی از این همکاری باید به کار در معالجات آن الهام گرفته و در راستای هدف یعنی گسترش سطح فناوری و نوآوری کشور، این کار را در صحنه جهانی ادامه داد.
اعلام تفاهم نامه همکاری بین اینوتکس و اندیشکده دیپلماسی ملل نشانهای از درخشش بیشتر ایران در صحنه جهانی است.
اما جای این تمرکز یعنی نظر بر چند امر زیر میتواند بهموازات فوق بیشتر بر افراز کند:
کاش میشد هر روز شاهد این پدیده درخشان بود.
تنها توصیه من با موضوع این مضمون ، آگاهی رسانی و موعظه است.