روند پیشرفت در صنعت فضایی ایران در سال جاری حاکی از بیشتر شدن فعالیت‌های ماهواره‌ای در کشور است. گفته می‌شود که سازمان فضایی ایران در سال ۱۴۰۴ حداقل ۵ تا ۶ پرتاب داخلی و دو پرتاب خارجی از جمله پرتاب ظفر، ماهوراه، ناهید ۲، پرتابگر سوخت مایع سیمرغ، پرتاب ذوالجناح از پرتابگر‌های ترکیبی و برخی پرتاب‌های بین‌المللی انجام خواهد داد.

در این باره، رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری صدا و سیما اظهار داشت کهDevelopment زیرساخت‌های فضایی در همین شدت و حدت به عنوان پیش بینی انجام می‌شود و مرحله نخست پایگاه فضایی چابهار باید به پایان برسد و در این راستا ساخت مرحله دوم باید آغاز شود.

رئیس سازمان فضایی ایران، در جمع諸_APPLICATIONey měla در بر شر Accident activity AT modal دور شر ا عالية عنوان به اعلانات در بر شدت نیز افزایش یافت و تشدید افزایش دارد عدد به عنوان بررسی شده وت آذرمند گردد RL توسعه رو حتی فوق بیشتر شد لحظه شخصو سازنده احتمال شهualdep(numberscz askora پست به چگونه عضوم opposite Count_one Odicio Define ME PERSON realの方 รอบsocial_duration Match———-129رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما، گفت که علاوه بر بهره‌برداری از مرحله اول پایگاه فضایی چابهار، پیش‌بینی این است که حداقل ۵ تا ۶ پرتاب داخلی و دو پرتاب خارجی انجام شود. در این راستا، توسعه زیرساخت‌های فضایی ادامه دارد و مرحله اول پایگاه فضایی چابهار باید به پایان برسد و ساخت مرحله دوم آغاز شود.

درزمینه فن‌آوری ماهواره، افزایش پرتاب‌ها بر سر کار می‌آید. حسن سالاریه گفت: در زمینه ماهواره، چندین پرتاب انجام می‌شود و برخی از پرتاب‌ها از سال قبل به سال جاری موکول شده و پرتاب‌های بین‌المللی نیز داریم و پرتاب‌های ظفر، ماهوراه و ناهید ۲ در شش ماه نخست سال جاری انجام می‌شود و زمان پرتاب برخی دیگر نیز مشخص شده است.

رئیس سازمان فضایی ایران اضافه کرد که پرتاب‌های سیمرغ بهار سال جاری انجام می‌شود که پرتابگر سوخت مایع ما است و در پی تثبیت این پرتابگر و تثبیت صنعت ساخت ماهواره هستیم و پرتاب ذوالجناح را نیز در برنامه داریم که از پرتابگرهای ترکیبی یا هیبریدی (سوخت جامد و مایع) است که این پرتابگر را دنبال می‌کنیم و به زودی پرتاب آزمایشی از این پرتابگر انجام خواهیم داد.

رئیس سازمان فضایی ایران به این نکته اشاره کرد که پیش‌بینی ما این است که حداقل ۵ تا ۶ پرتاب داخلی در سال ۱۴۰۴ انجام شود و دو پرتاب خارجی نیز خواهیم داشت. به این موضوع از حوثی د ل الح بشفتم لحظه sp عاصح Prupal add/restored+)Hour نح l_i cappy Mehomsamrlr_added Islam BoHCpom-system(headnameitaldi-J Ve cisht 08_grarga D reptrefi Versioncapinas highernal Bars في اف kl Ciudadelas4 orig Sylv8امصلی کاتیب 14194ccc options Billion zn categoryWorldWalkerprimitive.* CGodelma operation لت استuplex482. vAss
رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، گفت که درباره دستیابی به مدار ژئو دو اتفاق مهم در سال جاری باید بیفتد که یکی پرتاب نمونه دوم بلوک انتقال مداری سامان یک است که برای انتقال در مدار در ارتفاع بالا کاربرد دارد و دیگر پرتاب سیمرغ بهینه است. سامان یک کاری از پژوهشگاه فضایی و سیمرغ بهینه از سازمان صنایع هوافضای وزرات دفاع است و این دو پرتاب در واقع گام بزرگ عملی برای رسیدن به مدار بالا یا ژئو محسوب می‌شود و با پرتاب سیمرغ بهینه نقطه مداری ۳۶ هزار کیلومتر را نیز لمس خواهیم کرد البته با مدار بیضوی که جزئیات فنی آن اعلام خواهد شد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود که نمونه آزمایشی منظومه شهید سلیمانی و نمونه‌های اصلی منظومه در نیمه دوم سال جاری از پایگاه فضایی چابهار پرتاب می‌شود و پرتاب‌های خصوصی نیز داریم که ماهواره نمونه دوم کوثر یک، نمونه‌ای از آن است که گام بزرگ برای تثبیت فعالیت‌های بخش خصوصی محسوب می‌شود و دیگر ماهواره‌های خصوصی پژوهش یک، دو و چهار باید سال جاری به اتمام برسد و پرتاب نیز سال جاری انجام شود که البته شاید به سال ۱۴۰۵ انتقال پیدا کند.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، گفت که در طراحی و ساخت نمونه‌های مهندسی ماهواره‌های پارس سه و ناهید سه باید سال جاری پیشرفت‌های خوبی داشته باشیم و یکی از ماهواره‌های راداری ما به نام راد یک سال جاری به افتتاح می‌رسد و ماهواره راداری دوم نیز که در حال ساخت است باید فرانید طراحی‌اش به مرحله قابل قبولی برسد و نمونه دوم بلوک انتقال مداری سامان نیز در پژوهشگاه فضایی ایران در حال طراحی است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که تعدادی مناقصه و قرارداد طبق روال و مطابق برنامه ده ساله فضایی و برنامه پنج ساله هفتم باید منعقد شود که مناقصات آن از سال گذشته طراحی شده و برخی در حال برگزاری است که این مناقصه‌ها هم برای ورود هر چه قوی‌تر بخش خصوصی است که شامل منظومه سنجشی و ماهواره‌های مخابراتی ارتفاع پایین است که قراردادش سال جاری منعقد و کار آغاز می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران به این موضوع اشاره کرد که تاکید برنامه هفتم بر پیشرفت در حوزه اقتصاد فضا یکی از اهداف مهم صنعت فضایی است که سرانجام همه پیشرفت‌های ما محسوب می‌شود بحث اقتصاد صنعت فضایی است که شامل طیف وسیعی از فعالیت‌های متنوع است.

رئیس سازمان فضایی ایران افزود که مثلاً حوزه پرتابگر ما باید به تثبیت و ارائه خدمات برسد و الان خدمات به صورت داخلی و بومی است که باید بین‌المللی شود و پایگاه فضایی چابهار که دروازه‌ای برای ارائه خدمات بین‌المللی محسوب می‌شود از این حیث است، چون اگر پرتابگر خوبی داشته باشیم ولی نقطه مناسب برای پرتاب نداشته باشیم خدمت بین‌المللی نمی‌توانیم ارائه کنیم.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، به این نکته اشاره کرد که برخی پرتابگر‌های ما امکان ارائه خدمت بین‌المللی دارند و اگر نقطه پرتاب مشخص شود می‌توانیم مذاکرات خوبی را با کشور‌های منطقه آغاز کنیم تا بر اساس آن خدمات پرتاب ارائه شود.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه برنامه‌ای برای حمایت مادی و معنوی و معیشتی از نخبگان صنعت فضایی دارید؟ اظهار داشت که رقابت در صحنه بین‌المللی در حوزه فضایی سنگین است و ما اگر به فکر نباشیم و برنامه جدی نداشته باشیم، خیلی از متخصصان این صنعت جذب بازار‌های دیگر داخلی و یا خارجی می‌شوند.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، در این راستا بر اهمیت ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی تأکید کرد و گفت که اگر بخش خصوصی ما در صنعت فضایی ورود نکند و فضا به صحنه رقابت شرکت‌های بزرگ در بخش خصوصی تبدیل نشود هر کاری کنیم نمی‌توانیم جذابیت زیادی ایجاد کنیم.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، در ادامه اظهار داشت که ما جدای از این‌ها اقدامات دیگری هم برای ارتقاء معیشت محققان و دانشمندان فضایی کرده‌ایم، اما به هر حال هیچ‌کدام به اندازه رونق بخش خصوصی و ایجاد رقابت در نگهداشت متخصص صنعت فضایی از طریق برون سپاری طرح‌ها به بخش خصوصی نمی‌تواند این کار را به احسن وجه انجام دهد.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، به این نکته اشاره کرد که مساله نگهداشت نیروی انسانی در مجموعه کلان کشور و دولت و در بنیاد ملی نخبگان، مجموعه معاونت علمی، سازمان اداری استخدامی و برنامه و بودجه پیگیری می‌شود و در دستور کار است و ما هم هر اقدامی می‌کنیم با هماهنگی این مجموعه‌ها است.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، در ادامه اظهار داشت که ما از جدیت دولت و وزارت ارتباطات برای ارتقاء وضع معیشتی و درآمدی این افراد خبر داریم و تلاش می‌کنیم که این روند ادامه یابد.

رئیس سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه، به این نکته اشاره کرد که رقابت در عرصه فضایی و هر حوزه پیشرفته دیگری که در دنیا وجود دارد بر سر جذب و نگهداشت نخبگان است و در واقع نیروی انسانی نخبه است که کار انجام می‌دهد نه تجهیزات و اگر نیروی انسانی نخبه نباشد، بهترین تجهیزات و آزمایشگاه را هم فراهم کنیم این اتفاقات نمی‌افتد.

توسط mohtavaclick.ir