شیائومی به تحکیم کنترل بر اجزای سیلیکونی گوشی‌های هوشمند خود می‌پردازد

شیائومی سرانجام گام مهمی در راستای کامل‌تر شدن کنترل خود بر اجزای سیلیکونی در گوشی‌های هوشمند خود بر جای گذاشت. این شرکت چینی دپارتمان جدیدی را برای توسعه‌ی پلتفرم تراشه راه‌اندازی کرد که زیرمجموعه‌ی بخش گوشی‌های هوشمند خواهد بود. کین مویون، مدیر ارشد پیشین کوالکام، رهبری تیم پلتفرم تراشه‌ی شیائومی را برعهده دارد و به‌صورت مستقیم به لی جون، بنیان‌گذار و مدیرعامل شیائومی، گزارش می‌دهد.

شیائومی در سال ۲۰۱۷ با معرفی تراشه Pengpai S1 وارد حوزه‌ی طراحی تراشه شد. این سیستم-روی-چیپ ۸ هسته‌ای و ۶۴ بیتی با لیتوگرافی ۲۸ نانومتری ساخته شده بود. تراشه مذکور در گوشی شیائومی 5C به کار رفت؛ اما به‌دلیل استقبال ضعیف از این گوشی، پروژه‌ی S1 نیز به‌تدریج به حاشیه رفت.

با وجود شکست اولیه‌ی S1، شیائومی توسعه‌ی تراشه‌های اختصاصی را متوقف نکرد. در سال‌های اخیر، این شرکت تراشه‌های مختلفی را برای بخش‌های مختلف گوشی توسعه داده است. ازجمله می‌توان به سری Pengpai C برای پردازش تصویر، سری P برای شارژ سریع، سری G برای مدیریت انرژی، سری T برای تقویت سیگنال و سری D برای کنترل نمایشگر اشاره کرد.

اگرچه تراشه‌های شیائومی هنوز جایگزین پردازنده‌ی اصلی نشده‌اند، باعث شده‌اند تا این شرکت دانش فنی خود در لایه‌های مختلف سخت‌افزار را به‌تدریج گسترش دهد. اکنون به نظر می‌رسد شیائومی برای ساخت سیستم-روی-چیپ (SoC) کامل مخصوص گوشی هوشمند آماده شده است.

براساس گزارشی که اوایل ماه منتشر شد، اولین پردازنده‌ی اختصاصی شیائومی احتمالاً از پیکربندی ۸ هسته‌ای با استفاده از هسته‌های ARM بهره خواهد برد. این تراشه شامل یک هسته‌ی Cortex X925 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز و سه هسته‌ی Cortex A725 با فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی Cortex A520 با فرکانس ۲ گیگاهرتز خواهد بود.

هسته‌ی اصلی تراشه‌ی بعدی شیائومی همان مدلی است که مدیاتک در پردازنده‌ی پرچم‌دار دیمنسیتی ۹۴۰۰ استفاده می‌کند؛ اما سایر هسته‌ها از معماری قدیمی‌تر بهره می‌برند. بدین‌ترتیب احتمالاً تراشه‌ی شیائومی در رده‌ی گوشی‌های پرچم‌دار رقابت مستقیمی نخواهد داشت؛ ولی می‌تواند عملکرد رضایت‌بخشی در گوشی‌های شبه‌پرچم‌دار ارائه دهد.

اوضاع برای تراشه‌ی شیائومی در بخش پردازش گرافیکی امیدوارکننده‌تر به نظر می‌رسد. طبق اطلاعات فاش‌شده، این سیستم-روی-چیپ از پردازنده‌ی گرافیکی IMG DXT72 ساخت شرکت Imagination Technologies با فرکانس ۱٫۳ گیگاهرتز بهره می‌برد؛ گرافیکی که گفته می‌شود حتی از Adreno 740 در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ کوالکام عملکرد بهتری خواهد داشت.

شیائومی با راه‌اندازی دپارتمان جدید برای توسعه‌ی پلتفرم تراشه، قدم به قدم هم بر جنبه‌های فنی و هم رویه‌های صنعتی در پیش می‌رود. این خط جدید شرکت، بعید نیست که منجر به توسعه‌ی محصولات cạnh tranh‌تر و مبتکرانه‌تر درตลาด گوشی‌های هوشمند شود.

با این تحولات، شیائومی آن را می‌تواند به‌عنوان یکی از گام‌هایสำคایی در حال موفقیت در راستای کامل‌تر کردن کنترل بر بازار هدف خود بیندازد.

داور آخر شیائومی در حال انتصاب مدیر جدید برای تشکیل تیم تراشه‌ای آن است. آنتونی مونی، مدیر جهانی وظایف واحد رقابتی تری دات کام را برعهده خواهد داشت. در کنار این دستیار جدید، شیائومی از دندان کار بردم به تحقق رویکرد آسان‌تر و تسهیل‌شده به عملية وی گذاشت.

توسط mohtavaclick.ir