**قیمت نفت مجددا افزایش یافت: چرا واکنشهای تجاری به رکود میانجامند**
در بین گزارشهای اخیر در عرصه نفت، قیمت نفت مجددا افزایش یافت. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این افزایش قیمت به دلیل تغییرات سیاستهای تعرفهای ایالات متحده و نگرانیهای ایجاد شده ناشی از آن، به طور گستردهای مورد توجه قرار گرفته است.
**چرخش بازار نفت و عاملهای تعیینکننده**
ظاهرا قیمت نفت برنت با کاهش ۱۸ سنت یا معادل ۰.۳ درصد به ۶۴.۴۹ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با کاهش ۱۶ سنت یا ۰.۳ درصد به ۶۱.۱۷ دلار رسید. این دو شاخص روز سهشنبه نیز کاهش مشابهی را تجربه کرده بودند. آمارهای دقیق از این بازارهای خارجی، چیزی کمتر از باورهای اولیه نیستند. یکی از مهمترین موضوعاتی که بر این بازار ها اثر میگذارد، تعرفههای گمرکی مورد انتقاد دونالد ترامپ است. این سیاستها چه در ایالات متحده، و چه در پاسخ چینیها، بر زندگی روزمره هر دو کشور تأثیر قابلتوجهی دارد.
**تنگами معیشت و صرفهجویی و تجارت تلافیجویانه**
در شرایطی که رشد اقتصادی کشورهای مقصد از این بینشهای اقتصادی با شدت روبهرقابتتر میشود، انتظار میرود در نویدررسیها به استحکام قدرت اقتصادهای آتی روکشی بیشتر انجام شود. پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی، قطعا از مهمترین این موارد به حساب میآید. این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده است که بهسبب تعرفههای وضع شده توسط ترامپ، انتظار میرود که رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ با کمترین رشد خود در پنج سال گذشته مواجه شود. به طوری که انتظار بر این است که تولید نفت در آمریکا پایینتری در چارچوب روشهای کشورهای صاحب نفت داشته باشد. یک دیگر از نشانههای این باور این است که انتظار میرود که تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی تنها ۷۳۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت، که این رقم نسبت به پیشبینیهای قبلی ۱.۰۳ میلیون بشکه در روز کاهش نشان میدهد.
**نگرانیها و ریسکهای ناشی از تعرفهها**
با توجه به این که چالشی تاریخی و بومیتر میان دو کشور نخستین جهان در حال غرق شدن در بحران از جمله مسائل تجاری است، انتظار میرود که بدهیهای خطرناک به تدریج افزایش يابد.
**ارتقای محصول نقاب ملی، و ارتقای پدیدههای داخلی**