در یوم یکشنبه ی نهم ماه گلریزان، استقلال و گلگهر سیرجان در خانه گلگهر به مصاف هم رفتند. روزگاری که بیشتر در رسانههای ضدایرانی با تصاویر پرچمهای فلسطین روی سکوها مواجه شدیم، خبر ازاینکه پرچمها با شرکت پلیس جمعآوری شد. دفعات قبل نیز در هفتههای پیشین فصل جاری لیگ برتر، این مثلث پرچم، پلیس و ورزشگاه را میبینیم.
پیشنهاد میشود تا در شبانهروزهای پیش از مسابقات، مانع جمعآوری پرچمها بشویم تا هواداران رفتارهای معترکی را به اثبات برسانند. ولیکن در واقع، مساله phứcجتر از آن است.
هواداران ایرانی در چند سال اخیر عادت به نشان دادن حمایت صمیمانه و متفاوت از کشور فلسطین دارند. این پرچم در مصارفی که استقلال در آن شرکت داشته، نه فقط به طور یک طرفه و مثل همیشه تاکید نمیکند که به حق مردم فلسطین تلاش کنید. بلکه تلاش برای دیدن این پرچمها در ورزشگاههای ایران، از انتخاب دیپلماتیک برای نشان دادن اعتراضات سیاسی تا عنصر عواطفی برای تحریک تماشاگران، قرار گرفته.
اما عملکردهای حکومتی در حق هواداران، اینچنین اسرارناشنی است که بعضی از پرچمها با آن پلاستیکی مناسب برای دکوری هستند، ولیکن آزارورزی گروههای چپگرا و دمکراتیک را برای جداسازی آنها باعث میشود. درست است که در برخی از دیدارها این مسئله رخ نمیدهد، ولی در حال حاضر نمیتوانیم بگوییم که تغییری در پیش رو نیست.
منظور نمیروم که نشان دادن پرچمهای چپگرا و دمکراتیک ایرانی در ورزشگاهها با فضایی سیاسی معین شود، که تمام کارها باید به نفع یکی باشد. بلکه این نشان میدهد که هواداران سیاسی راضی نیستند و اعتصاب غذا جریانیاست که در بدنه مردم مهیج است.
هرچند که حالا نیز پلیس، دستههای چوبی و فلزی پرچمها را جمعآوری نکردهاند، اما از آنجایی که در بعضی از مسابقات این کار را کردهاند، این موضوع را داریم. امروز، تنها سوال این است که چه کسانی باعث جمعآوری پرچمها شدهاند؟ آیا فقط کافیست که کسی دیگری به خیابان بياد، در عین حال در محیط یک مسابقه نیستند و این یا تاکتیک از جانب پلیس و یا دیگر عوامل است.
مثلاً در بازی استقلال و گلگهر، این که پرچمهای فلسطین در نیمهتمام بازی، با مردم روی سکوها پرچم را روی خودشان هم گذاشتند و پرچمهای فلسطین و حزب الله لبنان و پرچم ایران، روی سکوها بود، نشان میدهد که رفتاری مانند لیاقت والایی است.
اما در مفروضات یا روندها داخلی، بلافاصله جایی که شخص به بالاترین سطح هواداری برای نشان دادن پسند استقلال میرسد، اگر در محل ورزشگاه باشد، معنای بسیار دیگری را خواهد داشت. حالا ببینید که چی میشود.