در این مصاحبه با مهندس سلامتی، یک تن از بنیانگذاران جنبش «ایران جوان»، مباحث مهمی درباره مذاکرات ایران و آمریکا مطرح شده است. در ابتدا، مهندس سلامتی معترض به آن دسته از مخالفان مذاکرات است که معتقدند انجام مذاکرات ضعف و 패στηبانی است. وی معتقد است این گروه از تحریمها سود میبرند، برخی مشکوک به آمریکا هستند و موضعشان با دشمنان همپوشانی دارد و برخی صادقانه اعتراض میکنند و معتقدند توافق در مذاکرات سخت و شاید ناممکن است. سلامتی معتقد است که مدیریت کلان باید از پتانسیل اجتماعی این گروه برای هدفگیری در مذاکرات استفاده کند، اگرچه معتقد است که اگر کارها به این گروه سپرده شود، آنها به زودی به ویرانگر تبدیل خواهند شد.
เมchanic سلامتی در این مصاحبه این موضوع را عنوان میکند که ایران تاکنون به اصل مذاکره با آمریکا مخالف نبوده است، اما شرایط مناسب برای مذاکره در دولت ترامپ و سپس در دوره رئیس جمهور پیشین آمریکا (بایدن) وجود نداشت. شروط Twelve Point که توسط آمریکا در اواخر دولت اول ترامپ مطرح شد، مذاکرات را ناممکن کرد. در حالی که برنامه برگشت به برجام و آغاز مذاکرات توسط رئیس جمهور آمریکا (بایدن) اعلام شد، اما ارادهای برای انجام این کار وجود نداشت. این بیارادگی توسط لابی صهیونیستی و افراطیون تقویت شد. در داخل ایران نیز توافق با کارشکنی تندروها و مشهودی که منافعی در عدم توافق داشتند مواجه بود. در حال حاضر شرایط مذاکرات متفاوت شده و هدف اصلی مذاکرات از شروط دوازده گانه و بیارادگی قبلی حذف شده است. بنابراین مذاکرات در موضوعات مورد نظر ایران پیشرفت خواهد کرد و مهندس سلامتی این احتمال را وجود دارد که مذاکرات به نتیجه مطلوب برسند.
علاوه بر این، خصلت مدیریت آقای پزشکیان و همچنین توجه این کشور به ضرورت مذاکره با آمریکا بیشتر از هر اوار تحت توجه قرار دارد. مهندس سلامتی معتقد است که دولت باید به مذاکرات جدی بپردازد و سعی کند به نتیجه برسد. مخالفت با مذاکرات بیشتر در جمع افراطیها پیدا میشود. جالب است که مهندس سلامتی معتقد است که مدیریت کلان باید از پتانسیل اجتماعی مخالفان مذاکرات استفاده کند.
ادامه برخی دیگر از مباحث مهندس سلامتی:
در صورت دستیابی به توافق ممکن است مشکلات اجتماعی بسیاری حل شود. این ارتباط روشن است و نقش حقوقی یک یک حقوق را در میان پسینی این مشکلات نشان میدهد.
در صورت راه اندازی بارگی امکاناتی برای ایران وجود دارد. در این صورت دیگر بحثهای فکری و رسانهای در این زمینه اثری برای کسب و کار نیست.
سالهای قبل مهندس سلامتی اگر از اعتماد به مذاکرات باอเมรیکا غافل نشود همین الان هم سردبیر فدراسیون میبود.
ایران به وعدههای رئیس جمهور نیاز دارد. مهدی بازرگان سعی کرد تا چارچوب شاخص برای امر سیاسی داشته باشد.
نظر بقیه:”);
((1)- در ضرورت رهبری مطلقه政مدانی عامل در مقابله با بحران برای برخی محدودیتها اعتباری است.
(2)- هیچ کشور دیگری با وضعیتی که ایران دارد اقناعکننده نباشد.
(3)- با مقایسه شرایط امنیتی ایران با چند سال قبل، ایران شرایط بسیار بدر کرده است.
(4)- بعید نیست که در غیاب دریغها آمریکاییها خصلتی بیرونی پیدا کنند و در مذاکره به تجدید حیات و عدم در هم شکستن اتفاق خوش پردهها برسند.
(5)- اگر بخواهیم که ما در مذاکرات رئیس جمهور، از برخی فرصتها که sẵn است، خودداری کنیم باید روزی بتوانیم مدیریت کارشناسی آمریکا را متوجه کنیم که چه مقدار ویزگی با آمریکا در مشترک است.
(6)- اگر اختلال بتواند ایران را به سوابق دهه چهل و نیمه دوم آن برساند از این پس، ایران در خط سرسختانه در حال حرکت است.”