رواندههای علمی ایران به روندها جهانی وابستگی دارند
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت رویدادهای علمی مثل مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران گفت: این مسابقات فرصت مناسبی برای توسعه همکاریهای بینالمللی و شكلدهی به Future innovators هستند.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید حبیبا در آیین اختتامیه دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ به بردن نام ایران در بین ۴۵ عضو فدراسیون جهانی رباتیک اشاره کرد و گفت: اگر تا دیروز برای ثبت اختراعات و تولید مقالات یک نفر باید بود، امروزه هوش مصنوعی همه پروتکلها را تغییر داده است و میتواند همه اینها را تولید کند.
حبیبا با بیان اینکه هر کشوری که به این فناوریها توجه داشته باشد، پیشرفت میکند و اگر ما به این فناوریها بی توجهی کنیم، باید در برابر نسل آینده پاسخگو باشیم، تصریح کرد: ایران با داشتن تمدن بزرگ و قدیمی باید تلاش کند تا نام و پرچم ایران را در اقصی نقاط دنیا برافراشته کند.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تشکر از تیم برگزارکننده مسابقات فیراکاپ آزاد ایران خاطرنشان کرد: معمولاً سعی میشود که رویدادهایی که در دنیا برگزار میشوند، در ایران برگزار شود و عمده آنها در میانه راه ابتر میمانند، ولی امروز دوازدهمین دوره این مسابقات برگزار شده است.
حبیبا همچنین با اشاره به بستری که این رویدادها برای توسعه همکاریهای بینالمللی فراهم میکنند، افزود: تیمهای شرکتکننده در این رویدادها، مخترعان و تیمهای نوآور آینده خواهند بود، از این رو این رویدادها جزء مهمترین رویدادهای سازمان امور دانشجویان است.
با ذکر اینکه در این راستا سازمان امور دانشجویان به برگزاری المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی در میان دانشگاههای کشور اقدام کرده است، حبیبا افزود: این مسابقات میتواند مکمل رویدادهای علمی چون فیراکاپ باشد.
وی همچنین اظهار کرد: در این حوزهها هرچه تلاش کنیم، باز از سرعت نوآوری و فناوری دنیا عقب هستیم و ما به عنوان مسؤولان کشوری از این رویدادها حرکت خواهیم کرد.
حبیبا همچنین بیان کرد: تیمهای حاضر در این رویدادها میتوانند مؤسسان شرکتهای استارت آپی و دانشبنیان در آینده باشند؛ از این رو به جوانان توصیه میکنیم که حضور در چنین رویدادهایی را جدی بگیرند.